Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-trainer De Jong ondanks zeperd trouw aan basis

Geplaatst opdonderdag 22 augustus 2019 - 22:51

Roda-trainer Jean-Paul de Jong houdt vast aan zijn basis-elf, ondanks het fiasco vorige week in Volendam.

Daar verloor de Kerkraadse ploeg kansloos met 4-0. Tegen NEC zijn vrijdagavond weinig wijzigingen te verwachten.

Bankzitters
Aanvoerder Daryl Werker is terug van een schorsing en dat betekent dat Niels Verburgh op de bank zit. Ook de nieuw aangetrokken spitsen Iké Ugbo en Ivan Prtajin beginnen op de bank. De aanvallers hebben wel al minuten gemaakt, maar moeten volgens trainer De Jong nog wennen aan het kunstgras in Kerkrade en kunnen nog geen hele wedstrijd spelen.

De laatste nieuwe aanwinst, de 18-jarige verdediger Yann Aurel Bisseck, ontbreekt vrijdagavond eveneens. Hij kampt met een kleine blessure en is nog niet wedstrijdfit.

Zeperd
Roda heeft iets recht te zetten na de zeperd tegen Volendam. Dat stelt ook De Jong die vond dat zijn team 'hard had gewerkt', maar zich niet aan de afspraken had gehouden. "We krijgen veel doelpunten tegen bij spelhervattingen en in Volendam hebben we zeker niet de gewenste norm gehaald. Het verschil tussen de twee gespeelde duels is veel te groot. Natuurlijk hebben we nog niet alles 100 procent op orde, maar zo’n groot verval dat kan niet."

Harde les
De Roda-coach erkent dat de verloren wedstrijd in Volendam een harde les was, maar hij ziet toch lichtpuntjes. "Iedereen heeft na de wedstrijd zijn verhaal kunnen doen en dat was soms best confronterend. Maar dat moet ook,want de groep moet mondiger en veeleisender worden en op dat vlak hebben we wel winst geboekt. Al wil je dit natuurlijk niet elke week toepassen."

Seizoenskaarten
Overigens heeft het goede optreden van Roda thuis tegen Almere (1-1) wel geleid tot meer vertrouwen bij de achterban. De teller van de seizoenskaarten staat inmiddels op 4300 waar dat vorig jaar rond de 3900 schommelde.
De club verwacht dat het aantal nog gaat groeien als de resultaten beter worden.

Het duel tussen Roda en NEC begint vrijdagavond om 20 uur in het Parkstad Limburg Stadion en is live te volgen via L1 Radio.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen