Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-talenten Blättler, Ofori en Ngombo hopen op minuten

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2016 - 20:05

Roda JC heeft drie talenten meegenomen op trainingskamp. Kerkradenaar Tim Blättler (21) en de Belgen Willem Ofori (21) en Maecky Ngombo (20). Alle drie willen ze spelen voor het eerste elftal.

Blättler en Ngombo maakten de afgelopen maanden al hun debuut voor Roda. Ngombo scoorde zelfs meteen, de 3-1 in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen.

Heel blij
De aanvaller van Senegalese afkomst speelde afgelopen seizoen nog in de jeugd van Standard Luik. Daar mocht hij vertrekken, waarna Eric van de Leur hem een kans gaf bij Jong Roda. En met succes. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan", vertelt Maecky. "In mijn hoofd dacht ik dat ik misschien dit seizoen in het eerste zou spelen. Maar niet al in december of november. Dus ik was heel blij."

Via de amateurs
De route die Kerkradenaar Tim Blättler aflegde om het eerste van Roda te halen, is nog wat ingewikkelder. De kleine goalgetter speelde tot de B1 in de jeugd van Roda. Daarna deed hij een stapje terug naar de amateurs. Afgelopen seizoen scoorde hij maar liefst 45 keer voor Chevremont in de Tweede Klasse G. In de zomer maakte hij op amateurbasis de overstap naar Jong Roda. Maar ook voor hem gaat het snel.

Zeker vanwege het gebrek aan scorend vermogen in de Roda-selectie lonken er kansen voor Blättler. "Natuurlijk ben ik zeker gebrand om te gaan scoren", zegt hij. Maar dan zal ik gewoon hard moeten blijven werken en dan zien we wel wat ervan komt."

Genk
Willem Ofori tot slot speelde afgelopen seizoen nog bij de beloften van Racing Genk, maar omdat daar de concurrentie groot was stapte hij over naar Roda. De linksback wacht nog op z’n debuut in het eerste elftal, maar zat wel al een aantal keer bij de selectie. "Ik doe gewoon m’n best. Ik probeer hard te werken en veel bij te leren van de andere jongens. Dan hoop ik dat er dit seizoen wel nog minuten in zitten."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

De Silva en Noor mogen weg, verhuur Blattler
Gullón keert terug in de basis bij Roda JC
Roda JC - Ajax (31 januari 2016)
Ngombo is opnieuw de held van Roda JC
Roda gaat supersub Ngombo contract aanbieden
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen