Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-talenten Blättler, Ofori en Ngombo hopen op minuten

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2016 - 20:05

Roda JC heeft drie talenten meegenomen op trainingskamp. Kerkradenaar Tim Blättler (21) en de Belgen Willem Ofori (21) en Maecky Ngombo (20). Alle drie willen ze spelen voor het eerste elftal.

Blättler en Ngombo maakten de afgelopen maanden al hun debuut voor Roda. Ngombo scoorde zelfs meteen, de 3-1 in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen.

Heel blij
De aanvaller van Senegalese afkomst speelde afgelopen seizoen nog in de jeugd van Standard Luik. Daar mocht hij vertrekken, waarna Eric van de Leur hem een kans gaf bij Jong Roda. En met succes. "Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan", vertelt Maecky. "In mijn hoofd dacht ik dat ik misschien dit seizoen in het eerste zou spelen. Maar niet al in december of november. Dus ik was heel blij."

Via de amateurs
De route die Kerkradenaar Tim Blättler aflegde om het eerste van Roda te halen, is nog wat ingewikkelder. De kleine goalgetter speelde tot de B1 in de jeugd van Roda. Daarna deed hij een stapje terug naar de amateurs. Afgelopen seizoen scoorde hij maar liefst 45 keer voor Chevremont in de Tweede Klasse G. In de zomer maakte hij op amateurbasis de overstap naar Jong Roda. Maar ook voor hem gaat het snel.

Zeker vanwege het gebrek aan scorend vermogen in de Roda-selectie lonken er kansen voor Blättler. "Natuurlijk ben ik zeker gebrand om te gaan scoren", zegt hij. Maar dan zal ik gewoon hard moeten blijven werken en dan zien we wel wat ervan komt."

Genk
Willem Ofori tot slot speelde afgelopen seizoen nog bij de beloften van Racing Genk, maar omdat daar de concurrentie groot was stapte hij over naar Roda. De linksback wacht nog op z’n debuut in het eerste elftal, maar zat wel al een aantal keer bij de selectie. "Ik doe gewoon m’n best. Ik probeer hard te werken en veel bij te leren van de andere jongens. Dan hoop ik dat er dit seizoen wel nog minuten in zitten."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

De Silva en Noor mogen weg, verhuur Blattler
Gullón keert terug in de basis bij Roda JC
Roda JC - Ajax (31 januari 2016)
Ngombo is opnieuw de held van Roda JC
Roda gaat supersub Ngombo contract aanbieden
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen