Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda stunt en pakt punt op bezoek bij Ajax

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 21:46

Na een zwakke eerste helft en een beter tweede bedrijf heeft Roda JC voor een stunt gezorgd in de Arena. De Kerkradenaren pakten zaterdagavond een punt bij titelkandidaat Ajax: 2-2.

Roda – met Ajagun, Kum en Gullòn nieuw in de basis - werd in de openingsfase nog overklast door Ajax.

Auassar
Al na acht minuten opende Dolberg de score: 1-0. De Kerkradenaren hingen in de touwen, maar sloegen na een kwartier uit het niets terug. Via een schitterende steekpass van Boysen kwam de bal bij Auassar, die in alle vrijheid kon scoren: 1-1.

Adil Auassar juicht na zijn gelijkmaker (1-1) voor Roda.
Foto: ANP Pro Shots

Tweede treffer
De Amsterdammers hadden daarna meer moeite om een opening te vinden in de hechte geelzwarte linies. Roda hoopte de rust zonder kleerscheuren te halen, maar moest op de valreep een tweede treffer incasseren. Met een klassieke spitsengoal troefde Dolberg zijn jonge cipier Ananou af: 2-1.

Counter
In de tweede helft stond Roda aanvankelijk opnieuw onder druk, maar via de counter was de ploeg van Anastasiou geregeld dreigend. Rosheuvel was een kwartier voor tijd dichtbij de gelijkmaker, maar de bal ging rakelings langs het doel.

Gelijkmaker
Roda drukte de titelkandidaat daarna steeds verder terug en kreeg op de valreep de beloning. Van Hyfte scoorde de gelijkmaker: 2-2. In blessuretijd kreeg Ananou de rode kaart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen