Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda snijdt in personeelsbestand: noodgedwongen ontslagen

Geplaatst opdonderdag 28 juni 2018 - 16:23

Bij Roda JC wordt een aantal medewerkers ontslagen. Dit omdat de Kerkraadse club moet bezuinigen.

De degradant schrijft op de clubsite dat dit 'een pijnlijk, maar noodzakelijk onderdeel is in de verdere gezondmaking van de club'.

Alle geledingen
Het is niet bekend om hoeveel noodgedwongen ontslagen het gaat. Algemeen directeur Harm van Veldhoven wil inhoudelijk niet reageren. Alleen dat er in 'alle geledingen van de club' gesneden wordt.

Lager budget
Roda moet het door de degradatie naar de eerste divisie stellen met een lager budget. De club zou met ongeveer zeven miljoen euro zo'n drie miljoen minder te besteden hebben ten opzichte van vorig jaar.

Reddingsplan
Als onderdeel van het reddingsplan heeft de club inmiddels een akkoord bereikt met Aleksei Korotaev. De Zwitsers-Russische zakenman heeft 20 procent van de aandelen overgenomen van Roda-redder Frits Schrouff.

Lees ook: Roda JC: Geen aandelen naar Limburgse ondernemers

Ondernemers
Verder hebben zes ondernemers zitting genomen in het bestuur van de stichting FS United, het orgaan dat de aandelen van Frits Schrouff beheert. De ondernemers zullen het voortouw nemen in de broodnodige bezuinigingsmaatregelen bij de club.

Het is nog onduidelijk of de financiële problemen na deze ontslagronde achterwege zijn.

Selectie
Volgens de club ligt nu de focus op de sportieve ontwikkelingen. Roda streeft ernaar om een evenwichtige selectie samen te stellen. Volgens Van Veldhoven wordt er niet bezuinigd op de technische staf.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen