Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2015 - 17:54

Zonnepanelenfabrikant Solland Solar in Heerlen zit in de problemen.

Medewerkers van het bedrijf, dat sinds dit seizoen shirtsponsor is van Roda JC, hebben vakbond FNV gevraagd om de faillissementsprocedure op te starten.

In de clinch
Het personeel van Solland Solar ligt in de clinch met eigenaar Massimo Pugliese. De Italiaanse zakenman zou het salaris al maanden niet betalen, tot grote woede van het personeel. De laatste keer dat de medewerkers loon kregen overgemaakt, was in mei van dit jaar. Onlangs beloofde het bedrijf nog dat het achterstallig salaris uiterlijk eind juli zou worden uitgekeerd, maar dat is volgens de medewerkers niet gebeurd.

Dit voorjaar werd er nauwelijks geproduceerd bij de zonnepanelenfabrikant. Volgens Pugliese had dat te maken met de voorbereidingen op een grote order uit China.

Riool afgesloten
De ondernemingsraad van het bedrijf trekt nu aan de bel. "De kritieke situatie blijkt onder meer uit feit dat de verwarming en het riool inmiddels al zijn afgesloten", staat te lezen in een brief aan deze redactie.

Shirtsponsor
Solland Solar prijkt sinds dit seizoen op de shirts van Roda JC. Het feit dat het bedrijf zich als shirtsponsor verbonden heeft aan de Kerkraadse club, is bij het personeel in het verkeerde keelgat geschoten. "Het sponsoren van voetbalclubs zoals Roda JC is voor Dhr. Pugliese schijnbaar belangrijker dan het handhaven van de wet en de CAO door de medewerkers hun salaris op tijd te betalen."

Geen zorgen
Roda JC zegt zich bij monde van een woordvoerder nog geen zorgen te maken over de situatie. Het bedrijf maakt maandelijks een vast bedrag over aan de Kerkraadse club. "Dit is een interne aangelegenheid bij Solland, zolang de betalingen blijven binnenkomen, is er voor ons niets aan de hand."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roda breekt met Solland en speelt in blanco shirts
Roda deze week om tafel met shirtsponsor Solland Solar
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Solland Solar Vlag
Uitstel van betaling voor Solland Solar uit Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen