Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2015 - 17:54

Zonnepanelenfabrikant Solland Solar in Heerlen zit in de problemen.

Medewerkers van het bedrijf, dat sinds dit seizoen shirtsponsor is van Roda JC, hebben vakbond FNV gevraagd om de faillissementsprocedure op te starten.

In de clinch
Het personeel van Solland Solar ligt in de clinch met eigenaar Massimo Pugliese. De Italiaanse zakenman zou het salaris al maanden niet betalen, tot grote woede van het personeel. De laatste keer dat de medewerkers loon kregen overgemaakt, was in mei van dit jaar. Onlangs beloofde het bedrijf nog dat het achterstallig salaris uiterlijk eind juli zou worden uitgekeerd, maar dat is volgens de medewerkers niet gebeurd.

Dit voorjaar werd er nauwelijks geproduceerd bij de zonnepanelenfabrikant. Volgens Pugliese had dat te maken met de voorbereidingen op een grote order uit China.

Riool afgesloten
De ondernemingsraad van het bedrijf trekt nu aan de bel. "De kritieke situatie blijkt onder meer uit feit dat de verwarming en het riool inmiddels al zijn afgesloten", staat te lezen in een brief aan deze redactie.

Shirtsponsor
Solland Solar prijkt sinds dit seizoen op de shirts van Roda JC. Het feit dat het bedrijf zich als shirtsponsor verbonden heeft aan de Kerkraadse club, is bij het personeel in het verkeerde keelgat geschoten. "Het sponsoren van voetbalclubs zoals Roda JC is voor Dhr. Pugliese schijnbaar belangrijker dan het handhaven van de wet en de CAO door de medewerkers hun salaris op tijd te betalen."

Geen zorgen
Roda JC zegt zich bij monde van een woordvoerder nog geen zorgen te maken over de situatie. Het bedrijf maakt maandelijks een vast bedrag over aan de Kerkraadse club. "Dit is een interne aangelegenheid bij Solland, zolang de betalingen blijven binnenkomen, is er voor ons niets aan de hand."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Roda breekt met Solland en speelt in blanco shirts
Roda deze week om tafel met shirtsponsor Solland Solar
Solland Solar Vlag
Uitstel van betaling voor Solland Solar uit Heerlen
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen