Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-shirtsponsor Solland Solar in de problemen

Geplaatst opmaandag 10 augustus 2015 - 17:54

Zonnepanelenfabrikant Solland Solar in Heerlen zit in de problemen.

Medewerkers van het bedrijf, dat sinds dit seizoen shirtsponsor is van Roda JC, hebben vakbond FNV gevraagd om de faillissementsprocedure op te starten.

In de clinch
Het personeel van Solland Solar ligt in de clinch met eigenaar Massimo Pugliese. De Italiaanse zakenman zou het salaris al maanden niet betalen, tot grote woede van het personeel. De laatste keer dat de medewerkers loon kregen overgemaakt, was in mei van dit jaar. Onlangs beloofde het bedrijf nog dat het achterstallig salaris uiterlijk eind juli zou worden uitgekeerd, maar dat is volgens de medewerkers niet gebeurd.

Dit voorjaar werd er nauwelijks geproduceerd bij de zonnepanelenfabrikant. Volgens Pugliese had dat te maken met de voorbereidingen op een grote order uit China.

Riool afgesloten
De ondernemingsraad van het bedrijf trekt nu aan de bel. "De kritieke situatie blijkt onder meer uit feit dat de verwarming en het riool inmiddels al zijn afgesloten", staat te lezen in een brief aan deze redactie.

Shirtsponsor
Solland Solar prijkt sinds dit seizoen op de shirts van Roda JC. Het feit dat het bedrijf zich als shirtsponsor verbonden heeft aan de Kerkraadse club, is bij het personeel in het verkeerde keelgat geschoten. "Het sponsoren van voetbalclubs zoals Roda JC is voor Dhr. Pugliese schijnbaar belangrijker dan het handhaven van de wet en de CAO door de medewerkers hun salaris op tijd te betalen."

Geen zorgen
Roda JC zegt zich bij monde van een woordvoerder nog geen zorgen te maken over de situatie. Het bedrijf maakt maandelijks een vast bedrag over aan de Kerkraadse club. "Dit is een interne aangelegenheid bij Solland, zolang de betalingen blijven binnenkomen, is er voor ons niets aan de hand."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roda breekt met Solland en speelt in blanco shirts
Roda deze week om tafel met shirtsponsor Solland Solar
Roda JC kreeg geen geld van shirtsponsor Solland Solar
Solland Solar Vlag
Uitstel van betaling voor Solland Solar uit Heerlen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen