Overslaan en naar de inhoud gaan

'Roda-redder Schrouff levert meerderheidsbelang mogelijk in'

Geplaatst opdinsdag 24 januari 2017 - 16:36

Roda-eigenaar Frits Schrouff sluit niet uit dat hij zijn meerderheidsbelang in de club inlevert als de nieuwe investeerder bevalt.

Dinsdag werd bekend dat de Zwitserse Rus Aleksei Korotaev een deel van de aandelen van Schrouff overneemt. Korotaev woont in Dubai en is daar eigenaar van een bank. Hij wil met een miljoeneninjectie de club weer er bovenop helpen. Roda krijgt per direct geld om de selectie te versterken.

Lovend
Schrouff spreekt op de website van zakenblad Quote lovend over Korotaev. "Het kan goed zijn dat ik dit jaar mijn meerderheidsbelang inlever, dat sluit ik niet uit", aldus de rijkaard uit Landgraaf. "Maar dat ligt er mede aan hoe hij me bevalt; of hij waarmaakt wat beloofd is. Voorlopig gaat dat heel goed, daar zijn mijn tanden van uit de mond gevallen."

Financiële problemen
Schrouff, oprichter van Aziatisch voedselimperium, kocht de club eind 2015 voor een bedrag van om en nabij de negen miljoen euro. Daarmee was Roda destijds in één klap uit de financiële problemen.

Lees ook:
- Roda komt deels in handen van Zwitserse Rus
- Oud-suikeroom Hendriks dolblij met investeerder Roda

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda komt deels in handen van Zwitserse Rus
Personeel en spelers Roda JC verrassen suikeroom Schrouff
Oud-suikeroom Hendriks dolblij met investeerder Roda
Schatrijke Nederlands-Iraanse zakenman flirt met Roda
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen