Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda plaatst huurverlaging opnieuw op de agenda

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 20:35

Roda JC wil komend jaar mogelijk huurverlaging bedingen bij de gemeente Kerkrade. De club betaalt nu jaarlijks 800.000 euro aan de gemeente en wil die huur verlagen naar 600.000 euro.

"Dat kan nodig zijn om onze begroting sluitend te krijgen", zegt Roda-directeur Wim Collard in het L1 Radio Voorzittersdiner.

Bezuinigen
Door tegenvallende bezoekersaantallen en teruglopende sponsorinkomsten moet Roda JC gaan bezuinigen. Eén van de maatregelen waar de directie aan denkt, is de verlaging van de stadionhuur. Een officieel voorstel is nog niet ingediend bij de gemeente Kerkrade.

Onderhandeling
De huurverlaging is beladen. Roda JC onderhandelde in voorgaande jaren lange tijd met de gemeente Kerkrade, nadat die gemeente in 2009 de hypotheek van het stadion overnam. De huur van 1,1 miljoen werd eerder teruggebracht naar de huidige 800.000 euro, waarmee de gemeente ook een claim van Roda verrekende.

Wanbetaling
Nadat Roda JC in voorgaande jaren een aantal keren uitstel van betaling kreeg, eiste de gemeente een betalingsgarantie. Kerkrade kan nu een claim leggen op de mediagelden van Roda JC in het geval van wanbetaling.

Het L1 Radio Voorzittersdiner wordt op 1e kerstdag om 16:00 uur uitgezonden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Frits Schrouf
Eigenaar geeft Roda JC deadline in 2018
Roda JC krijgt nieuwe eigenaar
Roda JC gered van ondergang: rijke Mexicaan neemt club over
Roda JC financieel nog steeds in zwaar weer
Roda JC te laat met afbetalen huurschuld
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen