Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda plaatst huurverlaging opnieuw op de agenda

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 20:35

Roda JC wil komend jaar mogelijk huurverlaging bedingen bij de gemeente Kerkrade. De club betaalt nu jaarlijks 800.000 euro aan de gemeente en wil die huur verlagen naar 600.000 euro.

"Dat kan nodig zijn om onze begroting sluitend te krijgen", zegt Roda-directeur Wim Collard in het L1 Radio Voorzittersdiner.

Bezuinigen
Door tegenvallende bezoekersaantallen en teruglopende sponsorinkomsten moet Roda JC gaan bezuinigen. Eén van de maatregelen waar de directie aan denkt, is de verlaging van de stadionhuur. Een officieel voorstel is nog niet ingediend bij de gemeente Kerkrade.

Onderhandeling
De huurverlaging is beladen. Roda JC onderhandelde in voorgaande jaren lange tijd met de gemeente Kerkrade, nadat die gemeente in 2009 de hypotheek van het stadion overnam. De huur van 1,1 miljoen werd eerder teruggebracht naar de huidige 800.000 euro, waarmee de gemeente ook een claim van Roda verrekende.

Wanbetaling
Nadat Roda JC in voorgaande jaren een aantal keren uitstel van betaling kreeg, eiste de gemeente een betalingsgarantie. Kerkrade kan nu een claim leggen op de mediagelden van Roda JC in het geval van wanbetaling.

Het L1 Radio Voorzittersdiner wordt op 1e kerstdag om 16:00 uur uitgezonden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Frits Schrouf
Eigenaar geeft Roda JC deadline in 2018
Roda JC krijgt nieuwe eigenaar
Roda JC gered van ondergang: rijke Mexicaan neemt club over
Roda JC financieel nog steeds in zwaar weer
Roda JC te laat met afbetalen huurschuld
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen