Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda onderuit in doelpuntrijk duel tegen Zwolle

Geplaatst opzondag 13 augustus 2017 - 14:18

Roda JC is de competitie geopend met een nederlaag in en tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer Robert Molenaar ging met 4-2 onderuit. Namens Roda scoorde nieuwkomer Gustafson tweemaal.

Roda JC begon met een aantal nieuwelingen aan de seizoensouverture in en tegen Zwolle. Zo moet Hidde Jurjus onder de lat Benjamin van Leer (naar Ajax) doen vergeten, is Simon Gustafson de nieuwe spelmaker op het middenveld en voorin is alle hoop gevestigd op de pas 18-jarige Jorn Vancamp. Hij mocht van de debuterende Roda-coach, Robert Molenaar, in de spits beginnen.

Steekpass
De piepjonge Belg kreeg binnen tien minuten na een mooie steekpas van Rosheuvel snel een schietkans, maar de bal belandde op de handen van Zwolle-doelman Diederik Boer. Een paar minuten later stond Parzyseck aan de andere kant oog in oog met Jurjus. Hij legde de bal voor op Saymak, maar zijn poging werd geblokkeerd door een Roda-been. Later moest de Roda-keeper zijn handen voor het eerst laten wapperen na een vlammend schot van Namli.

Gustafson
Aan de andere kant wist Gustafson te profiteren van geschutter achterin bij Zwolle. Met een bekeken schot wist hij al snel het eerste eredivisiedoelpunt van Roda dit seizoen binnen te prikken. Vancamp had niet veel later de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar Boer kwam op tijd uit zijn doel en dreef de Belg naar de buitenkant.

Marcellis
Het slordig spelende PEC probeerde vlak voor de thee Roda onder druk te zetten. Dat resulteerde gelijk in een treffer. Vanuit een corner wist Dirk Marcellis uit Horst binnen te knikken.

Eigen goal
Na de thee werd Christiaan Kum vervangen door Adil Auassar. Kum blesseerde zichzelf in de eerste helft, maar probeerde toch nog de rust te halen. Zijn vervanger beleefde een onfortuinlijke invalbeurt, want binnen een paar minuten schoot hij de bal in eigen doel bij een poging om een voorzet van Zwolle te elimineren. De blauw-witten kregen vervolgens vleugels, gesteund door de fanatieke aanhang.

Bloedsnel
In de counter bleef Roda gevaarlijk met de bloedsnelle Rosheuvel. De defensie van Zwolle had een overtreding nodig om hem af te stoppen. Dat gebeurde in de zestien, waardoor arbiter Bas Bijhuis een penalty gaf. Zo kon Gustafson zijn tweede treffer maken. Lang kon Roda niet genieten van de gelijkmaker, want Saymak wipte de bal een paar minuten later over Jurjus heen. De geel-zwarten moesten weer in de achtervolging.

Kansloos
Roda kon Zwolle niet meer in de problemen brengen. Alle hoop op een positief resultaat voor de geel-zwarten werd een kwartier voor tijd de grond ingeboord. Met een van richting veranderd liet Bram van Polen Jurjus kansloos. De sluitpost raakte geblesseerd, maar kon wel blijven staan.

Roda probeerde nog wel aanspraak te maken op een derde treffer, maar kon geen vuist meer maken.

Vitesse
Volgende week vrijdag treft Roda in eigen huis Vitesse. Bij de Arnhemmers speelt Bryan Linssen uit Neeritter, die dit weekend al gelijk trefzeker was bij zijn nieuwe broodheer.

Lees ook: Bryan Linssen trefzeker bij eredivisie-debuut voor Vitesse

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

ANP
Nieuweling verwacht dat Roda kan verrassen in Eredivisie
ANP
Molenaar verwacht dat Gustafson bij Roda blijft
Roda vindt eindelijk reddende engel
Gustafson: Basis Roda boven bank Feyenoord
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen