Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-nieuwelingen krijgen direct kans in basiselftal

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 22:55

Roda JC-trainer Jean-Paul de Jong kan vrijdagavond voor het duel tegen Almere City over een complete selectie beschikken. Zoals het er nu naar uitziet zijn alle nieuwelingen speelgerechtigd en is ook iedereen fit.

Dat betekent dat zo goed als zeker één van de twee meest recente aanwinsten zijn debuut gaat maken in de spits. Bij de aftrap van het nieuwe seizoen zal ook de beoogde nieuwe eigenaar Mauricio de la Vega aanwezig zijn.

Prtajin
Naast Jordy Croux en Mart Remans zal naar alle waarschijnlijkheid Ivan Prtajin spelen. De van Chelsea gehuurde Iké Ugbo krijgt van De Jong langer de kans om te wennen aan het kunstgras in Kerkrade. Naast Prtajin zullen ook de nieuwelingen Robert Klaasen, Antonio Cotán en Jordy Croux een basisplaats krijgen. Die laatste drie speelden ook al in het oefenduel vorige week tegen FC Eindhoven. Die wedstrijd werd met 1-0 verloren.

Jensen
Ook Richard Jensen is weer op de weg terug. Afgelopen woensdag maakte hij speelminuten en de Finse verdediger liet daarbij volgens zijn trainer zien dat hij ‘sterk gedreven' is om op zijn oude niveau terug te komen. De kwetsuur van Jensen stamt nog uit het afgelopen seizoen.

Lees ook: Molenaar haalt gram: 'Roda na vertrek alleen maar slechter'

Kansen afmaken
De Jong stelt dat Roda een goede voorbereiding heeft gehad, al gingen een aantal wedstrijden verloren. "We kunnen nog stappen maken, vooral in de hardheid. In wedstrijden die niet gewonnen zijn, hebben we wel mogelijkheden gehad, maar waren we in de eindfase óf niet scherp genoeg óf kwam net de laatste pass niet aan. Als we vrijdag succesvol willen zijn, ligt daar wel de focus, op het afmaken van de kansen."

Aanvoerder
Net als vorig seizoen is Daryl Werker Roda's aanvoerder. Hij beschikt volgens De Jong over voldoende ervaring, ook op het hoogste niveau, en is hij een jongen van de streek. In de oefenperiode speelden ook Robert Klaasen en doelman Tom Muyters met de aanvoerdersband.

Centrale verdediger
Naast de negen nieuwe aanwinsten, aast De Jong toch nog op meer versterkingen. Hij wil bij voorkeur alle posities dubbel bezet hebben. Dat betekent dat er nog gekeken wordt naar een centrale verdediger.

Roda's seizoensopener in het Parkstad Limburg Stadion tegen Almere City, de nieuwe werkgever van Roda's ex-trainer Robert Molenaar, begint vrijdag om 20:00 uur. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen