Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda-nieuwelingen krijgen direct kans in basiselftal

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 22:55

Roda JC-trainer Jean-Paul de Jong kan vrijdagavond voor het duel tegen Almere City over een complete selectie beschikken. Zoals het er nu naar uitziet zijn alle nieuwelingen speelgerechtigd en is ook iedereen fit.

Dat betekent dat zo goed als zeker één van de twee meest recente aanwinsten zijn debuut gaat maken in de spits. Bij de aftrap van het nieuwe seizoen zal ook de beoogde nieuwe eigenaar Mauricio de la Vega aanwezig zijn.

Prtajin
Naast Jordy Croux en Mart Remans zal naar alle waarschijnlijkheid Ivan Prtajin spelen. De van Chelsea gehuurde Iké Ugbo krijgt van De Jong langer de kans om te wennen aan het kunstgras in Kerkrade. Naast Prtajin zullen ook de nieuwelingen Robert Klaasen, Antonio Cotán en Jordy Croux een basisplaats krijgen. Die laatste drie speelden ook al in het oefenduel vorige week tegen FC Eindhoven. Die wedstrijd werd met 1-0 verloren.

Jensen
Ook Richard Jensen is weer op de weg terug. Afgelopen woensdag maakte hij speelminuten en de Finse verdediger liet daarbij volgens zijn trainer zien dat hij ‘sterk gedreven' is om op zijn oude niveau terug te komen. De kwetsuur van Jensen stamt nog uit het afgelopen seizoen.

Lees ook: Molenaar haalt gram: 'Roda na vertrek alleen maar slechter'

Kansen afmaken
De Jong stelt dat Roda een goede voorbereiding heeft gehad, al gingen een aantal wedstrijden verloren. "We kunnen nog stappen maken, vooral in de hardheid. In wedstrijden die niet gewonnen zijn, hebben we wel mogelijkheden gehad, maar waren we in de eindfase óf niet scherp genoeg óf kwam net de laatste pass niet aan. Als we vrijdag succesvol willen zijn, ligt daar wel de focus, op het afmaken van de kansen."

Aanvoerder
Net als vorig seizoen is Daryl Werker Roda's aanvoerder. Hij beschikt volgens De Jong over voldoende ervaring, ook op het hoogste niveau, en is hij een jongen van de streek. In de oefenperiode speelden ook Robert Klaasen en doelman Tom Muyters met de aanvoerdersband.

Centrale verdediger
Naast de negen nieuwe aanwinsten, aast De Jong toch nog op meer versterkingen. Hij wil bij voorkeur alle posities dubbel bezet hebben. Dat betekent dat er nog gekeken wordt naar een centrale verdediger.

Roda's seizoensopener in het Parkstad Limburg Stadion tegen Almere City, de nieuwe werkgever van Roda's ex-trainer Robert Molenaar, begint vrijdag om 20:00 uur. De wedstrijd is rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen