Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda mikt op keeper: 'Er loopt iets concreets'

Geplaatst opmaandag 5 oktober 2020 - 6:30

Roda JC wil nog vóór het sluiten van de transferperiode een extra keeper vastleggen.

Technisch directeur Jeffrey van As bevestigt dat de komst van een nieuwe doelman dichtbij is.

Hoekstra
Het heeft alles te maken met het voorlopige ontbreken van Jan Hoekstra, die het seizoen als eerste doelman begon. Hij liep in de openingswedstrijd tegen Jong Ajax een schouderblessure op.

Van As verwacht dat Hoekstra de komende weken nog niet in wedstrijden onder de Roda-lat zal staan. “Je moet na het oplopen van die blessure rekening houden met een herstelperiode van zo’n zes weken. Maar daarna moet je nog in het wedstrijdritme komen, anders is de kans groot dat je jezelf opnieuw in de nesten werkt”, zegt de technisch directeur over de FC Groningen-huurling.

Kwetsbaar
Het betekent dat Hoekstra waarschijnlijk op z’n vroegst in november weer inzetbaar is. “We zijn kwetsbaar op die positie. Achter Youri Roulaux zitten nu twee jonge keepers op de bank”, zegt Van As over Loek Hamers en Dylan Vranken. “En Youri is ook een jonge keeper en hadden we eigenlijk ook als tweede keeper achter Jan (Hoekstra, red.) gehaald. We waren er op vrijdag uit met Roulaux en op zondag raakte Hoekstra geblesseerd”, aldus Van As.

Schorsing of blessure
Roulaux liet in een aantal duels geen overtuigende indruk achter, maar Van As vreest vooral een scenario waarbij ook die keeper geblesseerd zou raken. “Als hij tegen een schorsing of blessure aanloopt, heb je eigenlijk alleen nog twee keepers over die uit de jeugd komen en nog veel moeten leren.”

Fitheid
Wie er naar Kerkrade moet komen, wil Van As niet zeggen. “Maar er loopt wel iets concreets”, zegt de technisch directeur. De transferperiode loopt nog twee dagen. Van As wil liever geen transfervrije spelers halen, omdat die spelers geen fitheid hebben opgebouwd in de voorbereiding bij een andere club.

Bakker
Roda is verder dicht bij de komst van ADO-middenvelder Danny Bakker. De verwachting is dat hij maandag gepresenteerd wordt. Daarnaast zal de Koempelclub aanvaller Mart Remans verhuren aan een Nederlandse club.

Lees ook: Roda JC: Bakker komt, Remans gaat

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen