Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda met nieuw elan in voorbereiding op derby tegen MVV

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 19:38

Roda JC hoopt zondag in de Keuken Kampioen Divisie-derby tegen MVV een punt te zetten achter een bewogen week.

De Kerkradenaren stuurden trainer Robert Molenaar de laan uit na een pijnlijk verlies tegen de laagvlieger Dordrecht en wezen clubicoon Eric van der Luer aan als interim-trainer.

Schokeffect
Met Van der Luer aan het roer hopen de Kerkradenaren een schokeffect in de selectie teweeg te brengen. En dat lijkt te lukken, als we aanvoerder Daryl Werker mogen geloven. "Een nieuwe trainer zorgt altijd voor nieuwe energie in de groep. Meer jongens geloven nu weer in hun kans. Hopelijk kunnen we dat volhouden."

Anders
Ook de coach zelf ziet dat er anders getraind wordt. "Of het beter is, weet ik niet, maar er wordt in ieder geval anders getraind. Laat dat duidelijk zijn."

Oude clubje
Dat Van der Luer het in zijn eerste wedstrijd uitgerekend op moet nemen tegen de club uit zijn geboortestad, maakt het alleen maar extra speciaal. "Het was niet de bedoeling dat ik het zou overnemen van een collega, maar nu sta ik hier. En dan is mijn eerste wedstrijd ook nog tegen mijn oude clubje."

Revanche
Roda hoopt revanche te halen voor een pijnlijke nederlaag tegen het laaggeklasseerde FC Dordrecht (3-2). "Zo'n nederlaag wil natuurlijk niemand. Dan is het mooi als je in zo'n wedstrijd revanche kunt halen", legt Van der Luer uit.

Boycot
Roda en MVV nemen het zondag tegen elkaar op in het Parkstad Limburg Stadion. De wedstrijd wordt hoogwaarschijnlijk zonder MVV-publiek gespeeld, die het duel willen boycotten en in De Geusselt de wedstrijd op een groot scherm gaan bekijken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen