Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda met nieuw elan in voorbereiding op derby tegen MVV

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 19:38

Roda JC hoopt zondag in de Keuken Kampioen Divisie-derby tegen MVV een punt te zetten achter een bewogen week.

De Kerkradenaren stuurden trainer Robert Molenaar de laan uit na een pijnlijk verlies tegen de laagvlieger Dordrecht en wezen clubicoon Eric van der Luer aan als interim-trainer.

Schokeffect
Met Van der Luer aan het roer hopen de Kerkradenaren een schokeffect in de selectie teweeg te brengen. En dat lijkt te lukken, als we aanvoerder Daryl Werker mogen geloven. "Een nieuwe trainer zorgt altijd voor nieuwe energie in de groep. Meer jongens geloven nu weer in hun kans. Hopelijk kunnen we dat volhouden."

Anders
Ook de coach zelf ziet dat er anders getraind wordt. "Of het beter is, weet ik niet, maar er wordt in ieder geval anders getraind. Laat dat duidelijk zijn."

Oude clubje
Dat Van der Luer het in zijn eerste wedstrijd uitgerekend op moet nemen tegen de club uit zijn geboortestad, maakt het alleen maar extra speciaal. "Het was niet de bedoeling dat ik het zou overnemen van een collega, maar nu sta ik hier. En dan is mijn eerste wedstrijd ook nog tegen mijn oude clubje."

Revanche
Roda hoopt revanche te halen voor een pijnlijke nederlaag tegen het laaggeklasseerde FC Dordrecht (3-2). "Zo'n nederlaag wil natuurlijk niemand. Dan is het mooi als je in zo'n wedstrijd revanche kunt halen", legt Van der Luer uit.

Boycot
Roda en MVV nemen het zondag tegen elkaar op in het Parkstad Limburg Stadion. De wedstrijd wordt hoogwaarschijnlijk zonder MVV-publiek gespeeld, die het duel willen boycotten en in De Geusselt de wedstrijd op een groot scherm gaan bekijken.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen