Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda mag seizoen niet afmaken met Verberne

Geplaatst opzaterdag 29 februari 2020 - 7:00

Roda JC moet op zoek naar een nieuwe trainer voor de laatste negen wedstrijden van het seizoen.

Dat heeft technisch directeur Jeffrey van As te horen gekregen van de KNVB. De Kerkraadse club krijgt niet langer dispensatie voor interim-trainer Maurice Verberne.

Diploma
Verberne kwam in beeld na het ontslag van Jean-Paul de Jong begin februari, maar de assistent beschikt niet over het benodigde diploma Coach Betaald Voetbal. Hij kreeg van de voetbalbond dispensatie voor vijf wedstrijden. Na het duel tegen NAC Breda op 8 maart, moet Roda een nieuwe trainer voor de groep hebben mét een diploma.

Seizoen gelopen
Dat betekent dat technisch directeur Van As snel op zoek moet naar een trainer. Van As, die officieel pas op 1 maart aan de slag gaat in Kerkrade, liet eerder weten bij voorkeur op zoek te gaan naar een nieuwe trainer voor het komende seizoen en de nog resterende wedstrijden af te maken met Verberne. Niet alleen omdat er tevredenheid was over de Brabander en zijn assistenten, maar ook omdat Van As voorzag dat het op stel en sprong zoeken van een nieuwe trainer voor Roda niet eenvoudig is. Zeker omdat het seizoen al gelopen is en de Kerkradenaren weinig kans meer maken op een prijs. En dat maakt het vinden van een geschikte coach voor negen wedstrijden extra lastig.

Geen dispensatie
Toch rest Roda niets anders dan dat te doen, want de KNVB gaat niet opnieuw dispensatie verlenen aan de huidige interim-trainer. "Zo zijn de regels en daar hebben we ons aan te houden", liet een teleurgestelde Van As weten. Ook Maurice Verberne, die in mei begint aan de cursus Coach Betaald Voetbal, had de klus dit seizoen graag willen afmaken als hoofdcoach. "Ik had graag meer willen laten zien, dan ik tot nu toe heb gedaan."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen