Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda komt Spaanstalige achterban tegemoet op Twitter

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 17:19

De hand van kersvers Roda JC-eigenaar Mauricio Garcia de la Vega wordt langzaam maar zeker zichtbaar bij de club. De Kerkradenaren hebben nu een Twitter-account voor Spaanstalige Koempels.

"Bienvenido al canal de Twitter mexicano de Roda JC", zo luidde dinsdag de allereerste tweet van het account, dat daarmee refereerde aan de Mexicaanse afkomst van de nieuwe grootaandeelhouder.

Director de inteligencia futbolística
Vervolgens werden op het account alle Roda-nieuwtjes in vlekkeloos Spaans gedeeld. Zo werd er de komst van 'director técnico' Jean-Paul de Jong wereldkundig gemaakt en viel er al te lezen dat José María Fernández Rubio de nieuwe 'director de inteligencia futbolística' van de club wordt. Laatstgenoemde gaat aan de hand van data-analyse spelers scouten voor de club.

Lees ook: Roda JC stelt Spanjaard aan voor digitale scouting

Orgullo del Sur
Het account is te volgen via @RodaJCES. Volgers worden volgens de biografie op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rondom de 'Orgullo del Sur', de Spaanse variant op het door Roda veelvuldig aangehaalde 'Trots van het Zuiden'.

Garcia de la Vega
De Mexicaan Garcia de la Vega nam vorige week de aandelen van Frits Schrouff in Roda JC over. De nieuwe eigenaar zal zijn exacte plannen met de club in de komende weken gaan ontvouwen.

Lees ook: Jean-Paul de Jong nieuwe hoofdtrainer Roda JC

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen