Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda komt Spaanstalige achterban tegemoet op Twitter

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 17:19

De hand van kersvers Roda JC-eigenaar Mauricio Garcia de la Vega wordt langzaam maar zeker zichtbaar bij de club. De Kerkradenaren hebben nu een Twitter-account voor Spaanstalige Koempels.

"Bienvenido al canal de Twitter mexicano de Roda JC", zo luidde dinsdag de allereerste tweet van het account, dat daarmee refereerde aan de Mexicaanse afkomst van de nieuwe grootaandeelhouder.

Director de inteligencia futbolística
Vervolgens werden op het account alle Roda-nieuwtjes in vlekkeloos Spaans gedeeld. Zo werd er de komst van 'director técnico' Jean-Paul de Jong wereldkundig gemaakt en viel er al te lezen dat José María Fernández Rubio de nieuwe 'director de inteligencia futbolística' van de club wordt. Laatstgenoemde gaat aan de hand van data-analyse spelers scouten voor de club.

Lees ook: Roda JC stelt Spanjaard aan voor digitale scouting

Orgullo del Sur
Het account is te volgen via @RodaJCES. Volgers worden volgens de biografie op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rondom de 'Orgullo del Sur', de Spaanse variant op het door Roda veelvuldig aangehaalde 'Trots van het Zuiden'.

Garcia de la Vega
De Mexicaan Garcia de la Vega nam vorige week de aandelen van Frits Schrouff in Roda JC over. De nieuwe eigenaar zal zijn exacte plannen met de club in de komende weken gaan ontvouwen.

Lees ook: Jean-Paul de Jong nieuwe hoofdtrainer Roda JC

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen