Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda komt Spaanstalige achterban tegemoet op Twitter

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 17:19

De hand van kersvers Roda JC-eigenaar Mauricio Garcia de la Vega wordt langzaam maar zeker zichtbaar bij de club. De Kerkradenaren hebben nu een Twitter-account voor Spaanstalige Koempels.

"Bienvenido al canal de Twitter mexicano de Roda JC", zo luidde dinsdag de allereerste tweet van het account, dat daarmee refereerde aan de Mexicaanse afkomst van de nieuwe grootaandeelhouder.

Director de inteligencia futbolística
Vervolgens werden op het account alle Roda-nieuwtjes in vlekkeloos Spaans gedeeld. Zo werd er de komst van 'director técnico' Jean-Paul de Jong wereldkundig gemaakt en viel er al te lezen dat José María Fernández Rubio de nieuwe 'director de inteligencia futbolística' van de club wordt. Laatstgenoemde gaat aan de hand van data-analyse spelers scouten voor de club.

Lees ook: Roda JC stelt Spanjaard aan voor digitale scouting

Orgullo del Sur
Het account is te volgen via @RodaJCES. Volgers worden volgens de biografie op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rondom de 'Orgullo del Sur', de Spaanse variant op het door Roda veelvuldig aangehaalde 'Trots van het Zuiden'.

Garcia de la Vega
De Mexicaan Garcia de la Vega nam vorige week de aandelen van Frits Schrouff in Roda JC over. De nieuwe eigenaar zal zijn exacte plannen met de club in de komende weken gaan ontvouwen.

Lees ook: Jean-Paul de Jong nieuwe hoofdtrainer Roda JC

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen