Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda komt Spaanstalige achterban tegemoet op Twitter

Geplaatst opwoensdag 12 juni 2019 - 17:19

De hand van kersvers Roda JC-eigenaar Mauricio Garcia de la Vega wordt langzaam maar zeker zichtbaar bij de club. De Kerkradenaren hebben nu een Twitter-account voor Spaanstalige Koempels.

"Bienvenido al canal de Twitter mexicano de Roda JC", zo luidde dinsdag de allereerste tweet van het account, dat daarmee refereerde aan de Mexicaanse afkomst van de nieuwe grootaandeelhouder.

Director de inteligencia futbolística
Vervolgens werden op het account alle Roda-nieuwtjes in vlekkeloos Spaans gedeeld. Zo werd er de komst van 'director técnico' Jean-Paul de Jong wereldkundig gemaakt en viel er al te lezen dat José María Fernández Rubio de nieuwe 'director de inteligencia futbolística' van de club wordt. Laatstgenoemde gaat aan de hand van data-analyse spelers scouten voor de club.

Lees ook: Roda JC stelt Spanjaard aan voor digitale scouting

Orgullo del Sur
Het account is te volgen via @RodaJCES. Volgers worden volgens de biografie op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rondom de 'Orgullo del Sur', de Spaanse variant op het door Roda veelvuldig aangehaalde 'Trots van het Zuiden'.

Garcia de la Vega
De Mexicaan Garcia de la Vega nam vorige week de aandelen van Frits Schrouff in Roda JC over. De nieuwe eigenaar zal zijn exacte plannen met de club in de komende weken gaan ontvouwen.

Lees ook: Jean-Paul de Jong nieuwe hoofdtrainer Roda JC

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen