Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda keert met nederlaag terug uit Breda

Geplaatst opzondag 8 maart 2020 - 16:29

Roda JC heeft niet kunnen verrassen in de uitwedstrijd tegen NAC. In Breda had de ploeg van Maurice Verberne weinig in te brengen en verloor met 4-1.

Het was het eerste duel voor beide ploegen in de vierde en laatste periode, waarbij NAC al een periodetitel binnenhaalde.

Oorveeg
De Bredase ploeg kreeg afgelopen donderdag een oorveeg in Rotterdam waar Feyenoord het bekerduel met 7-1 won. Trainer Peter Hyballa had zijn ploeg echter weer op scherp gezet. Roda kwam nauwelijks onder de druk uit, zeker in de eerste helft. Zo'n 14.000 toeschouwers, waaronder 250 Kerkraadse fans én de 'nieuwe' hoofdcoach René Trost, zagen dat Roda met een 2-0 achterstand ging rusten.

Eerste kans
De eerste volle kans was voor Finn Stokkers maar Roda kon nog ontsnappen. In de 13e minuut ging Dogan over de knie bij Cotán en wees de scheidsrechter naar de stip. Vanaf elf meter opende Jan Paul van Hecke de score. Ook daarna lukte het niet voor de ploeg van Verberne om van de eigen zestien weg te komen en dat leidde het volgende doelpunt in.

Stokkers
Een schot van Boussaid werd van richting veranderd, Novakovic reageerde met een knappe reflex maar Finn Stokkers kopte de rebound binnen. 2-0 in de 36e minuut, tevens ruststand.

NAC - Roda 8 mrt 2020
Foto: Orange Pictures

Tegendoel
In de tweede helft werd Jordy Croux vervangen door Romario Rösch. En net op het moment dat het leek dat NAC de voorsprong vergrootte kreeg Roda aan de andere kant een strafschop. Iké Ugbo werd onderuit gehaald en Roland Alberg bracht de spanning in de 51ste minuut terug, 2-1.

Wankel
Roda was daarmee terug in de wedstrijd. Verberne bracht zijn tweede wissel: doelpuntenmaker Alberg ging van het veld en na lang blessureleed maakte Mitchel Keulen zijn rentree. Een volgende kans voor Ugbo diende zich aan maar de clubtopscorer werd onderuit getrokken. NAC-speler Haye kreeg 'slechts' geel. De thuisploeg wankelde, maar dat duurde niet lang.

Beslist
Op tijd van twee minuten werd het duel beslist. In de 73e minuut scoorde Van Anholt 3-1 en in de 75e werd het via El Allouchi 4-1. Dat was ook de eindstand en dus verloor Maurice Verberne zijn laatste officiële wedstrijd als interim-hoofdcoach dit seizoen.

Roda blijft met 22 punten in de onderste regionen, de Kerkraadse club staat 17e.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen