Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda-keeper na degradatie: 'Bang voor gevolgen personeel'

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 16:14

Roda JC-keeper Hidde Jurjus ging maandagmiddag in gesprek met de werknemers van de club. De keeper wilde met de 'mensen op kantoor' praten over de degradatie van de club en de gevolgen daarvan voor het personeel.

"Het is een treurige dag", zegt Jurjus tegen L1. "Wat mij het meeste aangrijpt, is wat het doet met mensen op kantoor. Ik vrees dat er geschrapt moet worden. Daar ben ik het meest bang voor."

Lees ook: Verdriet en frustraties in Kerkrade na degradatie Roda

Verantwoordelijkheid nemen
Roda JC verloor zondagavond thuis met 1-2 van Almere City, onder meer door een fout van keeper Jurjus. Volgens Jurjus neemt het personeel van Roda hem en de andere spelers niets kwalijk, maar hij wilde toch met het personeel in gesprek. "Ik moet mezelf aan kunnen blijven kijken en daar hoort bij dat je de verantwoordelijkheid voor bepaalde dingen neemt."

Jurjus wil nog niet naar volgend seizoen kijken. "Dit is voor geen enkele speler leuk", zegt hij. "Degradatie werkt niet mee in je carrière. Dat is vervelend voor iedereen en ik had het liefst anders gezien."

Slecht, slecht
Ook trainer Robert Molenaar was maandagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion. "Slecht", zegt hij wanneer een L1-verslaggever vraagt hoe het gaat. "Slecht", herhaalt hij. "Er zijn zat vragen, dat kan ik me goed voorstellen, maar er is nog niet op iedere vraag een antwoord."

Brokstukken oprapen
Voorzichtig blikt Molenaar al een beetje vooruit naar het volgende seizoen in de Jupiler League. Hij weet dat het niet gemakkelijk zal zijn om terug te keren naar de Eredivisie. "Ik moet de brokstukken weer oprapen en ermee aan de slag. We weten ook uit het verleden dat ploegen die zakken niet meteen terug omhoog komen", aldus Molenaar.

Duidelijkheid vereist
Over de bestuurlijke situatie en de affaire rondom zakenman Aleksei Korotaev hoopt Molenaar dat er snel duidelijkheid komt. Dat heeft de club nodig, zeker op dit moment. "Elk bedrijf vaart wel bij duidelijkheid vanuit de top naar de werkvloer", stelt de trainer.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Festivals in Limburg
Uitgelicht
Het laatste festivalnieuws in Limburg

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Festivals in Limburg
Uitgelicht
Wij willen met jullie naar Pinkpop!

We zijn op zoek naar een familie die-hard Pinkpoppers. Welke familie gaat met 3 generaties naar Pinkpop? Opa en/of oma, vader en/of moeder, zoon en/of dochter die niet kunnen wachten om mee te brullen met de Foo Fighters, Pearl Jam en Bruno Mars.

Sjoerd en Stefan willen meekijken hoe de familie geniet van al het moois dat Pinkpop te bieden heeft. Vrijdag en zaterdag volgen ze jullie om te zien hoe er gechilled, gefeest en gelachen wordt. Een mooiere aftermovie kan niet!

Geef je op
Advertentie
Wij feliciteren alle ouders met een nieuw wonder

Is er bij jou in de familie of vriendenkring in 2017 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

babyfoto-rubriek

Meest gelezen