Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda-keeper na degradatie: 'Bang voor gevolgen personeel'

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 16:14

Roda JC-keeper Hidde Jurjus ging maandagmiddag in gesprek met de werknemers van de club. De keeper wilde met de 'mensen op kantoor' praten over de degradatie van de club en de gevolgen daarvan voor het personeel.

"Het is een treurige dag", zegt Jurjus tegen L1. "Wat mij het meeste aangrijpt, is wat het doet met mensen op kantoor. Ik vrees dat er geschrapt moet worden. Daar ben ik het meest bang voor."

Lees ook: Verdriet en frustraties in Kerkrade na degradatie Roda

Verantwoordelijkheid nemen
Roda JC verloor zondagavond thuis met 1-2 van Almere City, onder meer door een fout van keeper Jurjus. Volgens Jurjus neemt het personeel van Roda hem en de andere spelers niets kwalijk, maar hij wilde toch met het personeel in gesprek. "Ik moet mezelf aan kunnen blijven kijken en daar hoort bij dat je de verantwoordelijkheid voor bepaalde dingen neemt."

Jurjus wil nog niet naar volgend seizoen kijken. "Dit is voor geen enkele speler leuk", zegt hij. "Degradatie werkt niet mee in je carrière. Dat is vervelend voor iedereen en ik had het liefst anders gezien."

Slecht, slecht
Ook trainer Robert Molenaar was maandagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion. "Slecht", zegt hij wanneer een L1-verslaggever vraagt hoe het gaat. "Slecht", herhaalt hij. "Er zijn zat vragen, dat kan ik me goed voorstellen, maar er is nog niet op iedere vraag een antwoord."

Brokstukken oprapen
Voorzichtig blikt Molenaar al een beetje vooruit naar het volgende seizoen in de Jupiler League. Hij weet dat het niet gemakkelijk zal zijn om terug te keren naar de Eredivisie. "Ik moet de brokstukken weer oprapen en ermee aan de slag. We weten ook uit het verleden dat ploegen die zakken niet meteen terug omhoog komen", aldus Molenaar.

Duidelijkheid vereist
Over de bestuurlijke situatie en de affaire rondom zakenman Aleksei Korotaev hoopt Molenaar dat er snel duidelijkheid komt. Dat heeft de club nodig, zeker op dit moment. "Elk bedrijf vaart wel bij duidelijkheid vanuit de top naar de werkvloer", stelt de trainer.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen