Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda-keeper na degradatie: 'Bang voor gevolgen personeel'

Geplaatst opmaandag 14 mei 2018 - 16:14

Roda JC-keeper Hidde Jurjus ging maandagmiddag in gesprek met de werknemers van de club. De keeper wilde met de 'mensen op kantoor' praten over de degradatie van de club en de gevolgen daarvan voor het personeel.

"Het is een treurige dag", zegt Jurjus tegen L1. "Wat mij het meeste aangrijpt, is wat het doet met mensen op kantoor. Ik vrees dat er geschrapt moet worden. Daar ben ik het meest bang voor."

Lees ook: Verdriet en frustraties in Kerkrade na degradatie Roda

Verantwoordelijkheid nemen
Roda JC verloor zondagavond thuis met 1-2 van Almere City, onder meer door een fout van keeper Jurjus. Volgens Jurjus neemt het personeel van Roda hem en de andere spelers niets kwalijk, maar hij wilde toch met het personeel in gesprek. "Ik moet mezelf aan kunnen blijven kijken en daar hoort bij dat je de verantwoordelijkheid voor bepaalde dingen neemt."

Jurjus wil nog niet naar volgend seizoen kijken. "Dit is voor geen enkele speler leuk", zegt hij. "Degradatie werkt niet mee in je carrière. Dat is vervelend voor iedereen en ik had het liefst anders gezien."

Slecht, slecht
Ook trainer Robert Molenaar was maandagmiddag in het Parkstad Limburg Stadion. "Slecht", zegt hij wanneer een L1-verslaggever vraagt hoe het gaat. "Slecht", herhaalt hij. "Er zijn zat vragen, dat kan ik me goed voorstellen, maar er is nog niet op iedere vraag een antwoord."

Brokstukken oprapen
Voorzichtig blikt Molenaar al een beetje vooruit naar het volgende seizoen in de Jupiler League. Hij weet dat het niet gemakkelijk zal zijn om terug te keren naar de Eredivisie. "Ik moet de brokstukken weer oprapen en ermee aan de slag. We weten ook uit het verleden dat ploegen die zakken niet meteen terug omhoog komen", aldus Molenaar.

Duidelijkheid vereist
Over de bestuurlijke situatie en de affaire rondom zakenman Aleksei Korotaev hoopt Molenaar dat er snel duidelijkheid komt. Dat heeft de club nodig, zeker op dit moment. "Elk bedrijf vaart wel bij duidelijkheid vanuit de top naar de werkvloer", stelt de trainer.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen