Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda kan niet winnen van Jong Ajax

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 22:02

Roda JC heeft geen punten overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Jong Ajax.

Op Sportpark de Toekomst in Duivendrecht waren de jonkies van de Amsterdamse voetbalclub met 2-0 te sterk voor de Kerkradenaren.

Loeihard
Doelman Muyters moest al binnen drie minuten bijzetten toen Jurgen Ekkelenkamp van dichtbij de bal loeihard op het Kerkraadse doel schoot.

Eerste kans
Vijf minuten later kreeg Roda JC de eerste kans. Roland Alberg schoot van rechts op het Jong Ajax-doel, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Scherpen. Rösch kreeg halverwege de eerste helft de kans uit een voorzet van Alberg in te schieten, maar hij ging in de fout en daarmee was zijn kans verkeken. Even later kreeg Rösch een nieuwe kans, maar zijn schot ging een meter naast het Amsterdamse doel.

Lange dribbel
Ook de Ajacieden lieten zich niet onbetuigd. Tien minuten voor rust kwam Kühn met een lange dribbel in het zestien meter gebied van de Kerkradenaren, maar Muyters keerde zijn schot met een knappe reflex.

Doel schoot
Vijf minuten later mocht de Ajax aanhang toen Jurgen Ekkelenkamp de bal van dichtbij in het Kerkraadse doel schoot. Een minuut later was het 2-0 toen Ekkelenkamp de bal opnieuw in het Roda-doel schoot.

Hervatting
Roda JC ging direct na de hervatting op jacht naar de aansluitingstreffer, maar het eerste gevaar kwam van de Amsterdammers. Tien minuten na rust probeerde Jordy Croux het met een schot in de korte hoek, maar de bal draaide net naast de paal. Halverwege de tweede helft belandde een voorzet van Croux bij Iké Ugbo. Zijn schot werd door de verdediging van de Amsterdammers geblokt.

Gevaar
Tien minuten voor tijd loste Roland Alberg een schot van afstand op het Ajax-doel. De bal raakte de onderkant van de lat en kaatste terug in het veld. Twee minuten voor tijd zorgde invaller Ivan Prtajin voor gevaar. Zijn eerste schot werd geblokt door aanvoerder Pierie en direct daarna kopte hij naast. Ook in blessuretijd werd niet gescoord en daardoor moest Roda JC met lege handen huiswaarts keren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen