Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC zwaar onderuit in eerste uitwedstrijd

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 21:45

Roda JC heeft de uitwedstrijd bij Volendam met 4-0 verloren.

De wedstrijd was bij rust al beslist en de Kerkraadse club kon blij zijn dat het verlies niet groter uitviel.

Gemis van verdedigers
Met twee veranderingen - noodgedwongen - in de defensie startte trainer Jean-Paul de Jong. Voor de geschorste centrale verdediger Daryl Werker en voor de geblesseerde linksachter Mitchel Keulen speelden Juan Gerardo Alonso en Niels Verburgh. Het gemis van beide verdedigers werd in de wedstrijd pijnlijk duidelijk bij twee van de drie tegentreffers.

De eerste beste kans was voor de thuisploeg. Een schot van rechtsachter Noah Fadiga raakte de paal. Een goed uitgespeelde aanval zette Roda JC later toch op een 1-0 achterstand. Zakaria El Azzouzi scoorde na bijna 20 minuten. Daarvoor had de Kerkraadse ploeg zich voor het eerst gemeld via Antonio Cotan voor het vijandelijke doel. Na een goede aanval van Roda ontsnapte de ploeg vervolgens aan een grotere achterstand, de inzet van Doodeman hobbelde aan het doel van Tom Muyters voorbij.

Mogelijkheden
Ook RJC kreeg mogelijkheden. Remans had de beste Kerkraadse kans voor rust om de gelijkmaker te scoren - doelman Bakker redde -, maar het tweede doelpunt was opnieuw voor Volendam. In de 38e minuut verlengde Jari Vlak met het hoofd een voorzet en klopte doelman Muyters in de lange hoek. Nog voor rust werd de verdediging voor de derde keer geklopt. Bij een lange bal lag de Roda-defensie open en Volendam-aanvaller Nick Doodeman liet Muyters kansloos.

Nederlaag
Met die 3-0 achterstand begon Roda JC met twee wijzigingen aan de tweede helft: de aanvallers Iké Ugbo en Ivan Prtajin vervingen Mart Remans en Chance Simakala. Volendam bleef echter de gevaarlijkste ploeg en kreeg kans na kans. Doelman Muyters voorkwam lang meer tegentreffers en Roda kwam slechts sporadisch - een inzet van Prtajin werd tot hoekschop verwerkt - voor het doel van Volendam. Die ploeg verzuimde de vele kansen te verzilveren, pas in de blessuretijd wred de nederlaag voor Roda JC iets groter. Invaller Martijn Kaars scoorde in de 90+3 de 4-0 eindstand.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen