Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC zwaar onderuit in eerste uitwedstrijd

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 21:45

Roda JC heeft de uitwedstrijd bij Volendam met 4-0 verloren.

De wedstrijd was bij rust al beslist en de Kerkraadse club kon blij zijn dat het verlies niet groter uitviel.

Gemis van verdedigers
Met twee veranderingen - noodgedwongen - in de defensie startte trainer Jean-Paul de Jong. Voor de geschorste centrale verdediger Daryl Werker en voor de geblesseerde linksachter Mitchel Keulen speelden Juan Gerardo Alonso en Niels Verburgh. Het gemis van beide verdedigers werd in de wedstrijd pijnlijk duidelijk bij twee van de drie tegentreffers.

De eerste beste kans was voor de thuisploeg. Een schot van rechtsachter Noah Fadiga raakte de paal. Een goed uitgespeelde aanval zette Roda JC later toch op een 1-0 achterstand. Zakaria El Azzouzi scoorde na bijna 20 minuten. Daarvoor had de Kerkraadse ploeg zich voor het eerst gemeld via Antonio Cotan voor het vijandelijke doel. Na een goede aanval van Roda ontsnapte de ploeg vervolgens aan een grotere achterstand, de inzet van Doodeman hobbelde aan het doel van Tom Muyters voorbij.

Mogelijkheden
Ook RJC kreeg mogelijkheden. Remans had de beste Kerkraadse kans voor rust om de gelijkmaker te scoren - doelman Bakker redde -, maar het tweede doelpunt was opnieuw voor Volendam. In de 38e minuut verlengde Jari Vlak met het hoofd een voorzet en klopte doelman Muyters in de lange hoek. Nog voor rust werd de verdediging voor de derde keer geklopt. Bij een lange bal lag de Roda-defensie open en Volendam-aanvaller Nick Doodeman liet Muyters kansloos.

Nederlaag
Met die 3-0 achterstand begon Roda JC met twee wijzigingen aan de tweede helft: de aanvallers Iké Ugbo en Ivan Prtajin vervingen Mart Remans en Chance Simakala. Volendam bleef echter de gevaarlijkste ploeg en kreeg kans na kans. Doelman Muyters voorkwam lang meer tegentreffers en Roda kwam slechts sporadisch - een inzet van Prtajin werd tot hoekschop verwerkt - voor het doel van Volendam. Die ploeg verzuimde de vele kansen te verzilveren, pas in de blessuretijd wred de nederlaag voor Roda JC iets groter. Invaller Martijn Kaars scoorde in de 90+3 de 4-0 eindstand.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen