Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC zonder coach Streppel: 'Ik ga het geblèr missen'

Geplaatst opmaandag 28 september 2020 - 17:48

Roda JC hoopt dinsdag op bezoek bij FC Eindhoven haar vierde overwinning in vijf duels te boeken.

Het wordt een apart duel voor Roda-coach Jurgen Streppel: door een schorsing mag hij zich niet bij de selectie voegen vóór en tijdens de wedstrijd.

Assistenten
Streppel zit - ervan uitgaande dat dat ondanks de coronamaatregelen kan - dinsdagavond wel in het Jan Louwers Stadion. Zijn taken in de dug-out worden waargenomen door de assistent-trainers Remond Strijbosch, Roel Brouwers en Rein van Duijnhoven. Speler Niek Vossebelt weet nog niet of hij de hoofdtrainer gaat missen. "Misschien zijn geblèr", zegt de middenvelder gekscherend.

Lang geleden
Het is alweer even geleden dat Roda een competitieduel speelde: op 18 september tegen FC Dordrecht (4-0), tien dagen geleden. In de tussentijd hebben de spelers een paar dagen vrij gehad, in een kart gezeten én, vooral, hard getraind. Maar niets kan tippen aan het spelen van een wedstrijd, vindt Vossebelt. "Het is lang geleden ja. Maarja, je kunt beter tien dagen niet spelen na een 4-0 overwinning dan na een 4-0 nederlaag."

Lees ook: Samenvatting: Fraaie treffers Roda JC tegen FC Eindhoven

Voorbereiding
Met een overwinning in Eindhoven zou Roda haar plek in de top van de Keuken Kampioen Divisie verstevigen. De Koempelclub springt in dat geval naar de derde plaats. In de voorbereiding op het seizoen won Roda al eens van FC Eindhoven: door goals van Jordy Croux, Mart Remans en Benjamin Bouchouari werd het toen in Kerkrade 3-1.

Lees ook: Falkenburg (Roda), Pachonik, Janssen (VVV) missen twee duels

Zelfde intentie
Naast Streppel ontbreekt bij Roda ook Erik Falkenburg. Die kreeg net als de trainer rood in de wedstrijd tegen FC Dordrecht. Fabian Serrarens of Thijmen Goppel zal zijn plek in de aanvalslinie innemen. Andere types dan Falkenburg, maar voor Streppel geen reden om ook tactisch veel te wijzigen. "De intentie zal precies hetzelfde zijn, met wie we ook spelen", aldus de coach.

De wedstrijd FC Eindhoven-Roda JC Kerkrade is dinsdag vanaf 18:45 uur live te volgen via L1 Radio.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen