Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC zoekt nieuwe coach, toekomst Van der Luer ongewis

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 17:37

Eric van der Luer is komend seizoen niet de hoofdtrainer van Roda JC. Dat bevestigt directeur Harm van Veldhoven in gesprek met L1.

"We gaan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar zijn daarbij afhankelijk van onze portemonnee", aldus Van Veldhoven. Hij wil niet ingaan op namen van eventuele opvolgers.

Tijdelijk
"Eric heeft onder moeilijke omstandigheden moeten werken", zegt de directeur over clubicoon Van der Luer, die als interim-coach strandde op de dertiende positie in de eindrangschikking van de Keuken Kampioen Divisie en daarmee de play-offs miste. "Maar we hebben ook altijd gezegd dat dit tijdelijk was, tot het eind van het seizoen." Het is nog onduidelijk of en in welke rol Van der Luer terugkeert bij de Koempelclub.

Paulissen
Een speler die zo goed als zeker niet in het Parkstad Limburg terugkeert, is Mitchel Paulissen. In de afgelopen weken was er onduidelijkheid ontstaan of er in Kerkrade een toekomst was voor de door Roda zelf opgeleide middenvelder. "De kans is zeer klein dat Mitchel volgend jaar nog bij ons speelt", zegt Van Veldhoven, die wel nog in gesprek is met enkele andere spelers met aflopende contracten.

Lees ook: Uitspraak tegen Roda-investeerder opnieuw vertraagd

Investeerder
Het is voor Van Veldhoven lastig om spelers, trainers en personeel vast te leggen, omdat het nog onduidelijk is met wat voor budget hij aan de slag kan. "Daardoor kun je nu nog niet veel doen. Er liggen twee scenario's klaar: een scenario waarbij de stap naar de top van de competitie lastig wordt, en een scenario waarbij we wél die volgende stap naar de top-vijf moeten kunnen maken." Bij dat laatste scenario is de komst van een investeerder een must. Daarbij kijkt Roda verder dan Aleksei Korotaev, de Zwitsers-Russische bankier die nog steeds verwikkeld is in een ellenlange juridische procedure in Dubai.

'Geen sprake van faillissement'
Intussen overweegt de Kerkraadse politiek een reservepotje aan te leggen voor het geval dat Roda failliet zou gaan. Bert Peels zal daar namens de groep ondernemers die de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff beheert een toelichting geven over de financiële stand van zaken bij de club. "Ik kan me voorstellen dat de gemeente vragen heeft", zegt Van Veldhoven, die er niet al te veel over kwijt wil. "We hebben goede gesprekken. Maar van een faillissement van Roda is geen sprake."

Lees ook: Politiek: 'Soort reservepotje voor als Roda JC failliet gaat'

Negatieve spiraal
Van Veldhoven beseft desalniettemin dat een stijgende lijn noodzakelijk is. "We hadden dit jaar altijd rond de zevende plek moeten spelen, dat is niet gelukt. Maar er is sowieso een negatieve spiraal die Roda achtervolgt. Het is behelpen, we lopen achter de feiten aan. Deze club heeft behoefte aan stabiliteit en duidelijkheid."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen