Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC zoekt nieuwe coach, toekomst Van der Luer ongewis

Geplaatst opmaandag 13 mei 2019 - 17:37

Eric van der Luer is komend seizoen niet de hoofdtrainer van Roda JC. Dat bevestigt directeur Harm van Veldhoven in gesprek met L1.

"We gaan op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer, maar zijn daarbij afhankelijk van onze portemonnee", aldus Van Veldhoven. Hij wil niet ingaan op namen van eventuele opvolgers.

Tijdelijk
"Eric heeft onder moeilijke omstandigheden moeten werken", zegt de directeur over clubicoon Van der Luer, die als interim-coach strandde op de dertiende positie in de eindrangschikking van de Keuken Kampioen Divisie en daarmee de play-offs miste. "Maar we hebben ook altijd gezegd dat dit tijdelijk was, tot het eind van het seizoen." Het is nog onduidelijk of en in welke rol Van der Luer terugkeert bij de Koempelclub.

Paulissen
Een speler die zo goed als zeker niet in het Parkstad Limburg terugkeert, is Mitchel Paulissen. In de afgelopen weken was er onduidelijkheid ontstaan of er in Kerkrade een toekomst was voor de door Roda zelf opgeleide middenvelder. "De kans is zeer klein dat Mitchel volgend jaar nog bij ons speelt", zegt Van Veldhoven, die wel nog in gesprek is met enkele andere spelers met aflopende contracten.

Lees ook: Uitspraak tegen Roda-investeerder opnieuw vertraagd

Investeerder
Het is voor Van Veldhoven lastig om spelers, trainers en personeel vast te leggen, omdat het nog onduidelijk is met wat voor budget hij aan de slag kan. "Daardoor kun je nu nog niet veel doen. Er liggen twee scenario's klaar: een scenario waarbij de stap naar de top van de competitie lastig wordt, en een scenario waarbij we wél die volgende stap naar de top-vijf moeten kunnen maken." Bij dat laatste scenario is de komst van een investeerder een must. Daarbij kijkt Roda verder dan Aleksei Korotaev, de Zwitsers-Russische bankier die nog steeds verwikkeld is in een ellenlange juridische procedure in Dubai.

'Geen sprake van faillissement'
Intussen overweegt de Kerkraadse politiek een reservepotje aan te leggen voor het geval dat Roda failliet zou gaan. Bert Peels zal daar namens de groep ondernemers die de aandelen van Roda-eigenaar Frits Schrouff beheert een toelichting geven over de financiële stand van zaken bij de club. "Ik kan me voorstellen dat de gemeente vragen heeft", zegt Van Veldhoven, die er niet al te veel over kwijt wil. "We hebben goede gesprekken. Maar van een faillissement van Roda is geen sprake."

Lees ook: Politiek: 'Soort reservepotje voor als Roda JC failliet gaat'

Negatieve spiraal
Van Veldhoven beseft desalniettemin dat een stijgende lijn noodzakelijk is. "We hadden dit jaar altijd rond de zevende plek moeten spelen, dat is niet gelukt. Maar er is sowieso een negatieve spiraal die Roda achtervolgt. Het is behelpen, we lopen achter de feiten aan. Deze club heeft behoefte aan stabiliteit en duidelijkheid."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen