Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda JC ziet enorme bekerstunt door vingers glippen

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 23:24

Lange tijd heeft Roda JC mogen ruiken aan een bekerstunt tegen Ajax, maar na het nemen van strafschoppen spatte die droom uiteen. In de reguliere speeltijd bleven beide ploegen steken op 1-1.

Overigens waren de Amsterdammers vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. De ploeg het echter grote moeite met de defensie van Roda JC.

Jacht op prijzen
Ajax verscheen in Kerkrade zeker niet met het tweede garnituur aan de aftrap; mannen als Frenkie de Jong en Dusan Tadic waren gewoon van de partij. Dat is niet gek, want de Amsterdammers hebben al jaren geen prijs meer gewonnen. Trainer Erik ten Hag koos tegen Roda JC voor een mix van basisspelers en mannen die dicht tegen het eerste aan schuren, zoals Perr Schuurs en Carel Eiting.

Muur van Kerkrade
Maar ook het op papier sterke elftal van Ten Hag had de grootste moeite met de Muur van Kerkrade. Ajax combineerde bij vlagen knap, maar zag de schoonheid sneuvelen in de Roda JC-defensie. Toch kwamen de bezoekers al binnen het eerste kwartier op voorsprong, doordat Richard Jensen een penalty veroorzaakte. Tadic benutte dat buitenkansje.

Super Mario
Dat bleek echter niet de opmaat naar een eenvoudige avond voor Ajax. Integendeel: twintig minuten na de strafschop van de Amsterdammers, mocht Roda JC aanleggen vanaf elf meter. Mario Engels, dit seizoen de absolute uitblinker in Kerkrade, vocht zich door de Ajax-defensie en werd geschept door keeper Kostas Lamprou. Mitchell Paulissen schoot vervolgens raak vanaf de strafschopstip.

Lange adem
Uiteindelijk werd het een strijd van de lange adem. Er moest een verlenging aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Roda JC begon scherper aan die verlenging, met kansen voor Engels, Paulissen en invaller Mart Remans. Toen er niet gescoord werd in die extra tijd, moesten de ploegen strafschoppen nemen. De Kerkradenaren bleken echter niet over stalen zenuwen te beschikken: Engels en Paulissen misten hun pingel, terwijl op Matthijs de Ligt na alle Ajax-spelers raak schoten.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen