Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda JC ziet enorme bekerstunt door vingers glippen

Geplaatst opwoensdag 19 december 2018 - 23:24

Lange tijd heeft Roda JC mogen ruiken aan een bekerstunt tegen Ajax, maar na het nemen van strafschoppen spatte die droom uiteen. In de reguliere speeltijd bleven beide ploegen steken op 1-1.

Overigens waren de Amsterdammers vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij. De ploeg het echter grote moeite met de defensie van Roda JC.

Jacht op prijzen
Ajax verscheen in Kerkrade zeker niet met het tweede garnituur aan de aftrap; mannen als Frenkie de Jong en Dusan Tadic waren gewoon van de partij. Dat is niet gek, want de Amsterdammers hebben al jaren geen prijs meer gewonnen. Trainer Erik ten Hag koos tegen Roda JC voor een mix van basisspelers en mannen die dicht tegen het eerste aan schuren, zoals Perr Schuurs en Carel Eiting.

Muur van Kerkrade
Maar ook het op papier sterke elftal van Ten Hag had de grootste moeite met de Muur van Kerkrade. Ajax combineerde bij vlagen knap, maar zag de schoonheid sneuvelen in de Roda JC-defensie. Toch kwamen de bezoekers al binnen het eerste kwartier op voorsprong, doordat Richard Jensen een penalty veroorzaakte. Tadic benutte dat buitenkansje.

Super Mario
Dat bleek echter niet de opmaat naar een eenvoudige avond voor Ajax. Integendeel: twintig minuten na de strafschop van de Amsterdammers, mocht Roda JC aanleggen vanaf elf meter. Mario Engels, dit seizoen de absolute uitblinker in Kerkrade, vocht zich door de Ajax-defensie en werd geschept door keeper Kostas Lamprou. Mitchell Paulissen schoot vervolgens raak vanaf de strafschopstip.

Lange adem
Uiteindelijk werd het een strijd van de lange adem. Er moest een verlenging aan te pas komen om een winnaar aan te wijzen. Roda JC begon scherper aan die verlenging, met kansen voor Engels, Paulissen en invaller Mart Remans. Toen er niet gescoord werd in die extra tijd, moesten de ploegen strafschoppen nemen. De Kerkradenaren bleken echter niet over stalen zenuwen te beschikken: Engels en Paulissen misten hun pingel, terwijl op Matthijs de Ligt na alle Ajax-spelers raak schoten.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen