Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC zet coach Jean-Paul de Jong op non-actief

Geplaatst opwoensdag 5 februari 2020 - 9:40

Jean-Paul de Jong is niet langer de hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade.

Maurice Verberne, die assistent-trainer van De Jong was, neemt tijdelijk de honneurs waar.

Dertien wedstrijden zonder zege
De Jong wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de Koempelclub. Roda JC bivakkeert sinds de seizoensstart in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. De club won geen enkele van de laatste dertien wedstrijden.

Zeventiende
Sinds Roda JC eind oktober won van NAC Breda, pakte de Kerkraadse formatie slechts zes punten. Een zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie is het gevolg. Roda is daarnaast al uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Aanvaringen
Naast de tegenvallende prestaties - Roda mikte aanvankelijk op een plek in de play-offs om promotie naar de Eredivisie - waren er ook intern strubbelingen. De Jong had meerdere aanvaringen met personeelsleden van de club. Ook vanuit de spelersgroep en technische staf klonk er onvrede over de manier van werken van de trainer.

Kritisch
De Jong werd in de zomer door destijds beoogd clubeigenaar Mauricio Garcia de la Vega naar Kerkrade gehaald. De oefenmeester toonde zich kritisch over de wijze waarop de Mexicaan bij de club werd verdreven. Een deel van de ondernemers die sinds het vertrek van De la Vega de club runt had eveneens moeite met de coach.

FC Den Bosch
De eerstvolgende wedstrijd van Roda JC is aanstaande vrijdag, in het Parkstad Limburg Stadion tegen FC Den Bosch.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen