Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC zegt alle aflopende contracten op

Geplaatst opvrijdag 30 maart 2018 - 20:19

Vlak voor de deadline van 1 april heeft Roda JC alle aflopende spelerscontracten formeel opgezegd. Dat wil niet zeggen dat de club definitief afscheid van hen neemt.

Clubs moeten hun spelers met een aflopende verbintenis ieder jaar voor die datum duidelijkheid verschaffen. Roda heeft de spelers per brief geïnformeerd.

Achttien spelers
Het gaat om achttien man: zes huurlingen en liefst twaalf eigen contractspelers. Die gehuurde spelers zijn Hidde Jurjus, Donis Avdijaj, Simon Gustafson, Tsiy Ndenge, Jorn Vancamp en Patrick Banggaard.

Basiskrachten
Tot de 'eigen' spelers behoren basiskrachten als Mikhail Rosheuvel, Dani Schahin en Ognjen Gnjatic, maar ook onder meer de ervaren bankzitters Nathan Rutjes en Ard van Peppen. Roda verliest door haar besluit het alleenrecht om met de spelers te onderhandelen.

Divisie
Volgens een woordvoerder van de club hangt het onder meer af van de divisie waarin Roda JC volgend jaar uitkomt, om te bepalen wie een nieuwe aanbieding van de club krijgt. De Kerkradenaren staan met nog zes speelrondes voor de boeg op de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Dat zou aan het eind van het seizoen deelname aan de play-offs betekenen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen