Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC worstelt, wint en gaat naar play-offs

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 21:59

Een zwaarbevochte 2-1 overwinning tegen FC Eindhoven levert Roda JC het broodnodige vertrouwen én een plek in de play-offs op.

Het beslissende zetje kwam van aanvoerder Kees Luijckx, zeven minuten voor het eindsignaal.

Toetje
Door die overwinning mag de club uit Kerkrade zich opmaken voor het toetje van het seizoen en in drie wedstrijden een poging doen om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Maar om die ultieme droom te verwezenlijken, moet de echte topvorm de komende weken snel terugkeren.

Wijzigingen
Na de pijnlijke nederlagen tegen FC Den Bosch en Jong AZ wilde coach Jurgen Streppel dat zijn ploeg vooral zou gaan voetballen, zoals ze dat kunnen. Met lef en durf. Met Vossebelt voor de gepasseerde Bouchouari en Luijckx in plaats van de geblesseerde Marzo hoopte Jurgen Streppel dat het elftal ook weer wat nieuwe energie zou krijgen.

Kwetsbaar
Het leverde in elk geval een veldoverwicht, met bij vlagen aardig veldspel en een handvol serieuze kansen. Zeker in de eerste helft. Maar met name Vente en Goppel hadden het vizier niet op scherp. Voor dat gebrek aan daadkracht kreeg de thuisclub in het slot van de eerste helft zelfs de rekening gepresenteerd. Van der Zande strafte het weifelende werk van de kwetsbare Kerkraadse verdediging af: 0-1

Verleden
Met oud-Roda JC'er Jan Poortvliet als eindverantwoordelijke op de bank probeert FC Eindhoven ook nog iets te maken van het resterende seizoen. Hij is de de opvolger van de aan de kant geschoven Ernie Brandts, ook al ex-speler van Roda JC. Beiden maakten als voetballer vooral furore bij PSV eind jaren '70 en speelden samen met Roda-iconen Dick Nanninga en Jan Jongbloed in de verloren WK-finale van 1978. Ook huidige FC Eindhoven-spelers Jens van Son en Bart Biemans speelden ooit in Kerkrade, zij het minder glorieus.

Cruciaal
In de tweede helft werd het tempo even opgeschroefd. Een element dat er uiteindelijk voor zorgde om FC Eindhoven uit elkaar te spelen. Erik Falkenburg stond vlak na de pauze op de juiste plek en zorgde met zijn negende treffer van het seizoen voor de broodnodige gelijkmaker. De winnende van Luijckx, was ook de beloning voor het veldoverwicht, het vele balbezit en het harde werken.

Schema
Roda JC presteerde ongeveer een maand geleden uitstekend tegen de topploegen uit de competitie maar heeft die reeks, die eindigde met een gelijkspel tegen NAC Breda, de afgelopen wedstrijden nauwelijks een vervolg kunnen geven. De frisheid leek, ook tegen FC Eindhoven, nog niet terug. Dat de laatste wedstrijd op kunstgras in het Parkstad Limburg Stadion geen spektakel opleverde, maar wel werd afgesloten met een overwinning zorgt bij Roda JC in elk geval weer voor wat kleur op de wangen. Met het oog op de play-offs is dat hard nodig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen