Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC wil sterke serie doortrekken

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 23:17

Roda JC wil de sterke serie van de afgelopen weken- zes wedstrijden ongeslagen een vervolg geven in het thuisduel tegen Cambuur Leeuwarden.

De Friezen staan momenteel aan kop op de ranglijst, maar Roda-trainer Jean-Paul de Jong denkt dat Roda zeker niet kansloos is.

Terugvallen
Zijn ploeg heeft de afgelopen maanden een goede ontwikkeling doorgemaakt en ook de bankzitters rammelen nadrukkelijk aan de poort als het gaat om een basisplek. Dat betekent dat de Kerkraadse coach bij blessures en schorsingen terug kan vallen op gelijkwaardige vervangers.

Gelijkwaardige vervangers
Zo bewezen Roshon van Eijma en Niels Verburgh de afgelopen weken al dat ze hun mannetje staan in de verdediging en de geblesseerden Mitchel Keulen en Richard Jensen en prima kunnen vervangen.

Slimmere tegenstanders
Leunen op het recente succes tegen NAC, dat met 4-2 naar huis werd gestuurd, wil De Jong zeker niet. Door de goede resultaten van Roda zijn de tegenstanders volgens hem ook slimmer geworden. "Die zien ook hoe wij spelen en zien onze mindere kanten die we nog niet goed onder de knie hebben. Dan is het onze taak daar een antwoord op te vinden."

Prioriteit
Roda speelt nadrukkelijk een rol in de tweede periode. Voor De Jong is het winnen van een periode prioriteit, maar hij geeft aan dat er nog andere belangrijke zaken zijn die een rol spelen. "Het gaat er ook om dat we progressie boeken, dat we leren van de wedstrijden en dat we eventuele tegenvallers zoals blessures en schorsingen kunnen opvangen."

Achterban
De Jong gaat er ook van uit dat de achterban de ploeg door moeilijke momenten kan slepen. "We zijn thuis beter in staat om de tegenstander de wil op te leggen, maar het is dan zeker lekker als je daarbij de steun van het publiek hebt."

De wedstrijd tussen Roda en Cambuur begint om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Stadion en is live te volgen via L1 Radio .

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen