Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC wil sterke serie doortrekken

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 23:17

Roda JC wil de sterke serie van de afgelopen weken- zes wedstrijden ongeslagen een vervolg geven in het thuisduel tegen Cambuur Leeuwarden.

De Friezen staan momenteel aan kop op de ranglijst, maar Roda-trainer Jean-Paul de Jong denkt dat Roda zeker niet kansloos is.

Terugvallen
Zijn ploeg heeft de afgelopen maanden een goede ontwikkeling doorgemaakt en ook de bankzitters rammelen nadrukkelijk aan de poort als het gaat om een basisplek. Dat betekent dat de Kerkraadse coach bij blessures en schorsingen terug kan vallen op gelijkwaardige vervangers.

Gelijkwaardige vervangers
Zo bewezen Roshon van Eijma en Niels Verburgh de afgelopen weken al dat ze hun mannetje staan in de verdediging en de geblesseerden Mitchel Keulen en Richard Jensen en prima kunnen vervangen.

Slimmere tegenstanders
Leunen op het recente succes tegen NAC, dat met 4-2 naar huis werd gestuurd, wil De Jong zeker niet. Door de goede resultaten van Roda zijn de tegenstanders volgens hem ook slimmer geworden. "Die zien ook hoe wij spelen en zien onze mindere kanten die we nog niet goed onder de knie hebben. Dan is het onze taak daar een antwoord op te vinden."

Prioriteit
Roda speelt nadrukkelijk een rol in de tweede periode. Voor De Jong is het winnen van een periode prioriteit, maar hij geeft aan dat er nog andere belangrijke zaken zijn die een rol spelen. "Het gaat er ook om dat we progressie boeken, dat we leren van de wedstrijden en dat we eventuele tegenvallers zoals blessures en schorsingen kunnen opvangen."

Achterban
De Jong gaat er ook van uit dat de achterban de ploeg door moeilijke momenten kan slepen. "We zijn thuis beter in staat om de tegenstander de wil op te leggen, maar het is dan zeker lekker als je daarbij de steun van het publiek hebt."

De wedstrijd tussen Roda en Cambuur begint om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Stadion en is live te volgen via L1 Radio .

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen