Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC wil sterke serie doortrekken

Geplaatst opdonderdag 7 november 2019 - 23:17

Roda JC wil de sterke serie van de afgelopen weken- zes wedstrijden ongeslagen een vervolg geven in het thuisduel tegen Cambuur Leeuwarden.

De Friezen staan momenteel aan kop op de ranglijst, maar Roda-trainer Jean-Paul de Jong denkt dat Roda zeker niet kansloos is.

Terugvallen
Zijn ploeg heeft de afgelopen maanden een goede ontwikkeling doorgemaakt en ook de bankzitters rammelen nadrukkelijk aan de poort als het gaat om een basisplek. Dat betekent dat de Kerkraadse coach bij blessures en schorsingen terug kan vallen op gelijkwaardige vervangers.

Gelijkwaardige vervangers
Zo bewezen Roshon van Eijma en Niels Verburgh de afgelopen weken al dat ze hun mannetje staan in de verdediging en de geblesseerden Mitchel Keulen en Richard Jensen en prima kunnen vervangen.

Slimmere tegenstanders
Leunen op het recente succes tegen NAC, dat met 4-2 naar huis werd gestuurd, wil De Jong zeker niet. Door de goede resultaten van Roda zijn de tegenstanders volgens hem ook slimmer geworden. "Die zien ook hoe wij spelen en zien onze mindere kanten die we nog niet goed onder de knie hebben. Dan is het onze taak daar een antwoord op te vinden."

Prioriteit
Roda speelt nadrukkelijk een rol in de tweede periode. Voor De Jong is het winnen van een periode prioriteit, maar hij geeft aan dat er nog andere belangrijke zaken zijn die een rol spelen. "Het gaat er ook om dat we progressie boeken, dat we leren van de wedstrijden en dat we eventuele tegenvallers zoals blessures en schorsingen kunnen opvangen."

Achterban
De Jong gaat er ook van uit dat de achterban de ploeg door moeilijke momenten kan slepen. "We zijn thuis beter in staat om de tegenstander de wil op te leggen, maar het is dan zeker lekker als je daarbij de steun van het publiek hebt."

De wedstrijd tussen Roda en Cambuur begint om 20:00 uur in het Parkstad Limburg Stadion en is live te volgen via L1 Radio .

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen