Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda JC wil snel een nieuwe eigenaar

Geplaatst opvrijdag 12 januari 2018 - 20:39

Roda JC hoopt zo snel mogelijk een nieuwe eigenaar te krijgen.

Dat moet uiterlijk in het tweede kwartaal van dit jaar gebeuren, zo meldt algemeen directeur Wim Collard vrijdag op de website van Roda JC.

Juridische kwestie
Grootaandeelhouder Frits Schrouff (77) wil al een tijdje van zijn aandelen af, maar de beoogde overname door Aleksei Korotaev werd begin vorig jaar opgeschort toen de Zwitserse investeerder met Russische achtergrond werd aangehouden in Dubai. Korotaev zou een ongedekte cheque hebben uitgeschreven. Hij is inmiddels op borgtocht vrij, maar heeft wel een miljoenenclaim gekregen. Die juridische kwestie sleept nog altijd voort en dat leidt tot ongeduld in Kerkrade.

Geduld
"Het geduld van Aleksei, maar zeker ook van iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt, wordt zwaar op de proef gesteld", zei Collard. "En ook Frits wil van zijn formele verplichting en aandelenlast af. Daarom zitten we in een lastige situatie. Hoewel het gevoel van Aleksei voor Roda JC onveranderd is, komen er regelmatig andere partijen in beeld die interesse in onze club hebben. En aangezien wij niet in een luxepositie zitten, kunnen wij het ons niet permitteren om nog veel langer te wachten."

Hekkensluiter
Zowel Schrouff als de clubleiding van Roda wil het liefste met Korotaev in zee gaan. De hekkensluiter van de eredivisie sluit echter ook een andere eigenaar niet uit. "Hoewel er momenteel nog niets concreets speelt, blijft Roda JC een heel aantrekkelijke club met veel mogelijkheden", zei Collard, die erkent dat Roda toe is aan "een rigoureuze koerswijziging". Zo moeten de inkomsten volgens hem omhoog om een structurele eredivisieclub te worden

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen