Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC wil huur stadion naar 600.000 euro per jaar verlagen

Geplaatst opmaandag 9 maart 2015 - 19:34

Roda JC wil de huur van het stadion verlagen naar zes ton per jaar. Dat heeft directeur Wim Collard maandagavond meegedeeld aan de gemeente Kerkrade.

De club betaalt momenteel jaarlijks 800.000 euro huur aan de gemeente, dat eigenaar is van het stadion. De verlaagde huur van 600.000 euro wil de club in maandelijkse termijnen van 50.000 euro betalen. Daarmee komt de club met het ‘gebaar’ dat de gemeente vraagt. Méér zit er op dit moment niet in, aldus Roda.

Verdeeld
De raadsfracties in Kerkrade reageren verdeeld op het voorstel van de club. Oppositiepartij Ons Kerkrade ziet in het aanbod nauwelijks ‘een gebaar’. CDA en GroenLinks zijn positiever: iets is altijd beter dan niets, vinden zij. De meeste partijen willen eerst overleg met hun achterban voordat zij hun mening geven.

Roda JC wil huur stadion naar 600.000 euro per jaar verlagen.
Video: L1

Uitstel van betaling
Roda moet jaarlijks acht ton huur betalen voor het Parkstad Limburg Stadion. De club heeft echter geen geld en vraagt uitstel van betaling. De gemeente lijkt bereid om dat te verlenen, net als vorig jaar, maar vraagt wel om ‘een gebaar’ van Roda.

Verantwoord
Om tegemoet te komen aan dat verzoek van de gemeenteraad wil Roda vanaf deze maand telkens 50.000 euro overmaken. Volgens financieel manager Wim Collard is dat alles wat de club de gemeente Kerkrade in de huidige situatie ‘verantwoord’ kan aanbieden.

Vijfde klasse amateurs
Collard wijst daarbij op de krachttoer die Roda moet verrichten om binnen drie jaar uit de rode cijfers te komen. Als de club niet voldoet aan die eis van de KNVB verliest zij straks haar proflicentie, waarschuwt hij, en speelt Roda straks ‘vijfde klasse amateurs’.

Banen geschrapt
De raad heeft Roda eerder gevraagd om na te denken over een loonoffer van spelers en medewerkers. Volgens Collard is dat niet gebeurd. Na de degradatie uit de eredivisie heeft Roda behoorlijk gesaneerd, zegt hij, waarbij reeds vijftien banen zijn geschrapt.

Uitstel geen afstel
In juli praten gemeente en club opnieuw over de financiële situatie bij Roda. Tegen die tijd is duidelijk of de club promoveert naar de eredivisie of nog een jaar in de Jupiler League speelt. De huurschuld blijft in elk geval staan, zegt wethouder Dion Schneider: "Uitstel is in dit geval geen afstel.”

Gelazer
Over een verlaging van de huur voor het stadion valt volgens Schneider niet te praten. De huidige huurprijs van acht ton per jaar is door een onafhankelijke taxateur beoordeeld als ‘marktconform’. Als de gemeente die loslaat, krijgt Kerkrade ‘gelazer over staatssteun’, aldus de wethouder.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda JC vraagt om uitstel van huurgeld
Roda wil van kunstgrasmat af in Parkstad Limburg Stadion
Roda JC betaalt al maanden geen huur meer voor stadion
Roda-directeur: 'Geen promotie, dan minder huur'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen