Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC werkt achterstand weg en wint van Telstar

Geplaatst opvrijdag 20 augustus 2021 - 22:17

Roda JC heeft drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen Telstar in Velsen Zuid. De Kerkradenaren stonden bij rust met 3-1 achter, maar kwamen in de tweede helft sterk terug en sleepten door doelpunten van Marzo, Emmers en Serrarens een 3-4 overwinning uit het vuur.

Roda JC had in de aanvangsfase weinig in te brengen tegen de ‘Witte Leeuwen’ uit Velsen-Zuid, maar ook de thuisploeg kreeg pas na een kwartier de eerste kans van de wedstrijd. Glynor Plet dribbelde met de bal aan de voeten richting doelman Rody de Boer, maar zijn schot miste kracht. Een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied landde op het hoofd van Anwar Bensabouh, maar de Roda- goalie was op zijn qui vive en tikte de bal over de lat.

Roda op voorsprong
Tegen de verhoudingen in kwam Roda JC halverwege de eerste helft met 0-1 voor. De sluitpost van de Velsenaren kreeg de bal niet onder controle en Niek Vossebelt was er als de kippen bij om de bal in de rebound in het doel te schieten.

De vreugde bij de Kerkradenaren was maar van korte duur, want drie minuten na de openingstreffer van Roda JC maakte Cas Dijkstra gelijk uit een voorzet van aanvoerder Plet.

Kerkradenaren op achterstand
Na ruim een half uur kwam Telstar uit een razendsnelle counter op 2-1. Rashaan Fernandes dribbelde na een hakje van Cas Dijkstra door de achterhoede van Roda JC en schoot de bal binnen. De Kerkradenaren probeerden de achterstand weg te werken, maar Richard Jensen kopte de bal uit een hoekschop over. Doelman Trevor Doornbusch voorkwam even later dat Jensen de bal tussen de palen kopte en neutraliseerde ook een schot van Niek Vossebelt.

Op slag van rust kwam Telstar op 3-1 door een doelpunt van Glynor Plet.

Emmers maakt gelijk
Streppel liet Jubitana en Vossebelt in de tweede helft in de kleedkamer en bracht met Fabian Serrarens en Xian Emmers vers bloed in zijn team. Telstar liet zich inzakken en wachtte op de counter.

Barstjes
Roda trok ten aanval, maar kansen leverde dat aanvankelijk niet op, al ontstonden er na een uur barstjes in de verdediging van Telstar. Een schot van Fabian Serrarens werd nog door doelman Doornbusch gestopt, maar na een schot op de paal van Xian Emmers wist Stefano Marzo in de rebound de achterstand te verkleinen tot 3-2. Kort daarna zorgde Emmers voor de gelijkmaker: 3-3.

Kansjes
Daarna waren er over en weer wat kansjes. Een schot van Serrarens ging naast en Bensabouh zag een hard schot op doel via een Roda been over de achterlijn gaan.

... en Serrarens bezorgt de zege
Kort voor het einde van de officiële speeltijd ging een schot van Tom Overtoom net naast het doel van Rody de Boer. In de slotseconde van de blessuretijd werkte Fabian Serrarens de bal tussen de palen en bezorgde Roda JC daarmee een zwaarbevochten 3-4 overwinning.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen