Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC werkt achterstand weg en wint derby van MVV

Geplaatst opmaandag 12 april 2021 - 22:02

Roda JC is er in Maastricht in geslaagd MVV van de zevende achtereenvolgende thuiszege af te houden. In De Geusselt eindigde de Zuid-Limburgse derby in een 2-4 overwinning voor de Kerkradenaren.

Roda JC werkte een vroege 2-0 achterstand weg en sloot een spectaculaire eerste helft met een 2-3 voorsprong af.

MVV kreeg na nauwelijks twee minuten een kans om de score te openen, maar Arne Naudts schoot de bal voorlangs. Roda stichtte kort daarna met een voorzet van Thijmen Goppel gevaar voor het MVV-doel. Twee minuten later kreeg Ali Messaoud de bal van Amir Absalem, maar de middenvelder maaide over de bal heen.

MVV op voorsprong
In de twaalfde minuut kwam MVV door een doelpunt van Jerome Deom op voorsprong. Hij kreeg de bal van Rico Zeegers en rondde de aanval met een treffer af. Zes minuten later lag de bal opnieuw in het doel van Jan Hoekstra. Deom bediende Joy-Lance Mickels, die oog in oog met de Roda-goalie kwam en de bal binnenschoot: 2-0.

MVV-speler Joy-Lance Mickels na zijn doelpunt tegen Roda JC (12 april 2021)
MVV-speler Joy-Lance Mickels na zijn doelpunt tegen Roda JC
Foto: Publiciteitvisie

Roda komt terug
MVV Maastricht leek op rozen te zitten, maar Roda kwam halverwege de eerste helft door een doelpunt van Patrick Pflücke terug in de wedstrijd. Hij schoot de bal van afstand achter MVV-keeper Mike Havekotte: 2-1. Tien minuten later was de stand weer gelijk nadat Goppel een afvallende bal op het Maastrichtse doel schoot en Richard Jensen de bal van dichtbij in het doel ramde: 2-2. Drie minuten voor rust werd het er voor MVV niet beter op en kwam Roda JC met 2-3 voor nadat een vrije trap van Goppel was gekraakt en Fabian Serrarens de bal via de binnenkant van de paal in het Maastrichtse doel schoot.

Tweede helft
MVV was kort na de hervatting dicht bij de gelijkmaker. Mickels kreeg na een goede aanval over links de bal, maar de verdediging van Roda JC voorkwam dat de Duitse vleugelaanvaller op het doel kon schieten. Even later moesten de Maastrichtenaren met zijn tienen verder nadat Thibaut Van Acker Serrarens hard onderuit gehaald had en met rood de kleedkamer kon opzoeken.

MVV probeerde gelijk te maken. Mickels ging van ver af op doelman Hoekstra af, maar Jensen greep in en werkte de bal over de achterlijn. Kort daarna probeerde Deom het met een afstandsschot, maar de bal ging over het Roda-doel.

Roda drukt
Roda zette MVV onder druk. Een inzet van Benjamin Bouchouari werd gekeerd, waarna Robert Klaasen naast schoot. Met iets minder dan een halfuur te spelen kwam Roda JC met 2-4 voor toen Jensen de bal uit een hoekschop van Klaasen de bal in het doel kopte. De Kerkradenaren bleven zoeken naar een gaatje in de Maastrichtse defensie. Havekotte keerde een schot van Goppel en greep kort daarna na een steekpass van Stefano Marzo de bal voor de voeten van Serrarens weg.

Tevreden
MVV kwam in de slotfase nauwelijks nog aan aanvallen toe, maar ook Roda JC drong niet meer aan en leek tevreden met een 2-4 zege. Het was voor het eerst sinds september 1997 dat Roda JC in De Geusselt van MVV won.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen