Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC werkt achterstand weg en wint derby van MVV

Geplaatst opmaandag 12 april 2021 - 22:02

Roda JC is er in Maastricht in geslaagd MVV van de zevende achtereenvolgende thuiszege af te houden. In De Geusselt eindigde de Zuid-Limburgse derby in een 2-4 overwinning voor de Kerkradenaren.

Roda JC werkte een vroege 2-0 achterstand weg en sloot een spectaculaire eerste helft met een 2-3 voorsprong af.

MVV kreeg na nauwelijks twee minuten een kans om de score te openen, maar Arne Naudts schoot de bal voorlangs. Roda stichtte kort daarna met een voorzet van Thijmen Goppel gevaar voor het MVV-doel. Twee minuten later kreeg Ali Messaoud de bal van Amir Absalem, maar de middenvelder maaide over de bal heen.

MVV op voorsprong
In de twaalfde minuut kwam MVV door een doelpunt van Jerome Deom op voorsprong. Hij kreeg de bal van Rico Zeegers en rondde de aanval met een treffer af. Zes minuten later lag de bal opnieuw in het doel van Jan Hoekstra. Deom bediende Joy-Lance Mickels, die oog in oog met de Roda-goalie kwam en de bal binnenschoot: 2-0.

MVV-speler Joy-Lance Mickels na zijn doelpunt tegen Roda JC (12 april 2021)
MVV-speler Joy-Lance Mickels na zijn doelpunt tegen Roda JC
Foto: Publiciteitvisie

Roda komt terug
MVV Maastricht leek op rozen te zitten, maar Roda kwam halverwege de eerste helft door een doelpunt van Patrick Pflücke terug in de wedstrijd. Hij schoot de bal van afstand achter MVV-keeper Mike Havekotte: 2-1. Tien minuten later was de stand weer gelijk nadat Goppel een afvallende bal op het Maastrichtse doel schoot en Richard Jensen de bal van dichtbij in het doel ramde: 2-2. Drie minuten voor rust werd het er voor MVV niet beter op en kwam Roda JC met 2-3 voor nadat een vrije trap van Goppel was gekraakt en Fabian Serrarens de bal via de binnenkant van de paal in het Maastrichtse doel schoot.

Tweede helft
MVV was kort na de hervatting dicht bij de gelijkmaker. Mickels kreeg na een goede aanval over links de bal, maar de verdediging van Roda JC voorkwam dat de Duitse vleugelaanvaller op het doel kon schieten. Even later moesten de Maastrichtenaren met zijn tienen verder nadat Thibaut Van Acker Serrarens hard onderuit gehaald had en met rood de kleedkamer kon opzoeken.

MVV probeerde gelijk te maken. Mickels ging van ver af op doelman Hoekstra af, maar Jensen greep in en werkte de bal over de achterlijn. Kort daarna probeerde Deom het met een afstandsschot, maar de bal ging over het Roda-doel.

Roda drukt
Roda zette MVV onder druk. Een inzet van Benjamin Bouchouari werd gekeerd, waarna Robert Klaasen naast schoot. Met iets minder dan een halfuur te spelen kwam Roda JC met 2-4 voor toen Jensen de bal uit een hoekschop van Klaasen de bal in het doel kopte. De Kerkradenaren bleven zoeken naar een gaatje in de Maastrichtse defensie. Havekotte keerde een schot van Goppel en greep kort daarna na een steekpass van Stefano Marzo de bal voor de voeten van Serrarens weg.

Tevreden
MVV kwam in de slotfase nauwelijks nog aan aanvallen toe, maar ook Roda JC drong niet meer aan en leek tevreden met een 2-4 zege. Het was voor het eerst sinds september 1997 dat Roda JC in De Geusselt van MVV won.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen