Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC weet plaaggeest Almere nu wel te kloppen: 1-2

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 21:51

Roda JC heeft in het stadion waar in mei nog de degradatie naar de eerste divisie werd ingeleid, vrijdagavond wél de volle buit gepakt. De Kerkradenaren klopten Almere City met 1-2.

Mario Engels was, net als vorige week, met twee doelpunten de grote man bij de geel-zwarten.

In evenwicht
De ploegen hielden elkaar in het eerste halfuur aardig in evenwicht en bleven relatief ver van elkaars doel verwijderd. Daardoor vielen er amper kansen te noteren, totdat de al vaker gevaarlijke James
Ermorfidis en Niek Vossebelt Roda-doelman Tom Muyters testten. De goalie maakte beide inzetten onschadelijk.

Doelpuntloos
​Muyters was daarmee de hoofdverantwoordelijke voor het feit dat beide teams halverwege doelpuntloos de catacomben opzochten. De ploeg van Robert Molenaar zette de keeper aan de overkant, Timo Plattel, voor de pauze niet serieus aan het werk. Meestal was het Chance Simakala die voor Roda JC de opening moest vinden, maar hij stuitte telkens op een woud van Almeerse benen.

Engels
Roda bleek wel effectief, want bij de eerste noemenswaardige mogelijkheid legde Mario Engels de bal in het mandje. Op aangeven van Mohamed El Makrini schoot de Duitser zich zo opnieuw, na zijn goals tegen Jong Ajax, op het scorebord. El Makrini had halverwege de tweede helft de marge kunnen verdubbelen, maar in kansrijke positie miste hij met het hoofd.

Volle buit
In plaats daarvan kwam Almere op gelijke hoogte: Andreias Calcan verschalkte Muyters twintig minuten voor tijd met een fraai gekruld schot. De thuisploeg ging in het vervolg ook op jacht naar een tweede goal en Roda leek zich te moeten beperken tot verdedigen, maar Engels bezorgde de Kerkradenaren in de slotfase alsnog de volle buit: hij plaatste een vrije trap haarfijn in de kruising.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen