Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC weet plaaggeest Almere nu wel te kloppen: 1-2

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 21:51

Roda JC heeft in het stadion waar in mei nog de degradatie naar de eerste divisie werd ingeleid, vrijdagavond wél de volle buit gepakt. De Kerkradenaren klopten Almere City met 1-2.

Mario Engels was, net als vorige week, met twee doelpunten de grote man bij de geel-zwarten.

In evenwicht
De ploegen hielden elkaar in het eerste halfuur aardig in evenwicht en bleven relatief ver van elkaars doel verwijderd. Daardoor vielen er amper kansen te noteren, totdat de al vaker gevaarlijke James
Ermorfidis en Niek Vossebelt Roda-doelman Tom Muyters testten. De goalie maakte beide inzetten onschadelijk.

Doelpuntloos
​Muyters was daarmee de hoofdverantwoordelijke voor het feit dat beide teams halverwege doelpuntloos de catacomben opzochten. De ploeg van Robert Molenaar zette de keeper aan de overkant, Timo Plattel, voor de pauze niet serieus aan het werk. Meestal was het Chance Simakala die voor Roda JC de opening moest vinden, maar hij stuitte telkens op een woud van Almeerse benen.

Engels
Roda bleek wel effectief, want bij de eerste noemenswaardige mogelijkheid legde Mario Engels de bal in het mandje. Op aangeven van Mohamed El Makrini schoot de Duitser zich zo opnieuw, na zijn goals tegen Jong Ajax, op het scorebord. El Makrini had halverwege de tweede helft de marge kunnen verdubbelen, maar in kansrijke positie miste hij met het hoofd.

Volle buit
In plaats daarvan kwam Almere op gelijke hoogte: Andreias Calcan verschalkte Muyters twintig minuten voor tijd met een fraai gekruld schot. De thuisploeg ging in het vervolg ook op jacht naar een tweede goal en Roda leek zich te moeten beperken tot verdedigen, maar Engels bezorgde de Kerkradenaren in de slotfase alsnog de volle buit: hij plaatste een vrije trap haarfijn in de kruising.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen