Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC weer onder curatele van KNVB

Geplaatst opmaandag 22 december 2014 - 5:49

Roda JC staat weer onder curatele van de KNVB. De voetbalbond heeft de Kerkraadse club ingedeeld in categorie 1 van het licentiesysteem.

Dat melden de Limburgse kranten maandag.

Stap terug
In categorie 1 bevinden zich de clubs die kampen met financiële problemen. Roda verbleef ruim twee jaar in categorie 2, maar moet vanwege de zwaar negatieve jaarcijfers van het afgelopen seizoen weer een stap terugdoen.

Tekort
In het turbulente seizoen 2013/2014, waarin Roda degradeerde, bedroeg het tekort 2,7 miljoen euro. Voor dit seizoen wordt een tekort verwacht van 1.350.000 euro. Via een plan van aanpak moet Roda aantonen hoe het binnen drie jaar weer uit categorie 1 denkt te komen.

Indeling
Behalve Roda staan ook Fortuna Sittard en VVV-Venlo onder curatele. MVV is als enige Limburgse club ingedeeld in ‘veiligere’ categorie 2, maar ook in Maastricht blijven de financiën een bron van zorg.

Lees hier een analyse over de financiële situatie in De Limburger/Limburgs Dagblad.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

KNVB deelt boete uit aan Roda
Roda-speler Jansen drie duels aan de kant
KNVB: Fortuna, VVV en Roda nog steeds in gevarenzone
KNVB onderzoekt wanordelijkheden Roda JC in play-offs
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen