Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC weer onder curatele van KNVB

Geplaatst opmaandag 22 december 2014 - 5:49

Roda JC staat weer onder curatele van de KNVB. De voetbalbond heeft de Kerkraadse club ingedeeld in categorie 1 van het licentiesysteem.

Dat melden de Limburgse kranten maandag.

Stap terug
In categorie 1 bevinden zich de clubs die kampen met financiële problemen. Roda verbleef ruim twee jaar in categorie 2, maar moet vanwege de zwaar negatieve jaarcijfers van het afgelopen seizoen weer een stap terugdoen.

Tekort
In het turbulente seizoen 2013/2014, waarin Roda degradeerde, bedroeg het tekort 2,7 miljoen euro. Voor dit seizoen wordt een tekort verwacht van 1.350.000 euro. Via een plan van aanpak moet Roda aantonen hoe het binnen drie jaar weer uit categorie 1 denkt te komen.

Indeling
Behalve Roda staan ook Fortuna Sittard en VVV-Venlo onder curatele. MVV is als enige Limburgse club ingedeeld in ‘veiligere’ categorie 2, maar ook in Maastricht blijven de financiën een bron van zorg.

Lees hier een analyse over de financiële situatie in De Limburger/Limburgs Dagblad.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

KNVB deelt boete uit aan Roda
Roda-speler Jansen drie duels aan de kant
KNVB: Fortuna, VVV en Roda nog steeds in gevarenzone
KNVB onderzoekt wanordelijkheden Roda JC in play-offs
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen