Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC weer met voetjes op de grond na forse nederlaag

Geplaatst opzaterdag 12 september 2020 - 18:34

Roda JC heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Kerkradenaren gingen op bezoek bij de Graafschap en gingen hard onderuit. Met een 4-0 nederlaag kon de ploeg huiswaarts keren.

Twee weken geleden won het elftal van Jurgen Streppel de eerste competitiewedstrijd nog met 0-4 bij Jong Ajax.

Onderuit
De Kerkraadse ploeg kreeg tegen De Graafschap na vier minuten de eerste kans van de wedstrijd. Roland Alberg passte de bal naar Thijmen Goppel, maar hij schoot recht in de handen van doelman De Boer. Na nauwelijks tien minuten werd Alberg op zo'n meter of dertig van het Doetinchemse doel onderuit gehaald. De vrije trap verdween over de achterlijn. Na bijna een kwartier schoot Goppel de bal naar Stefano Marzo. De verdediger was meegegaan in de aanval, maar de doelman van De Graafschap was eerder bij de bal en neutraliseerde de aanval.

Openingstreffer
Even later hoefde Youri Roulaux niet in actie komen bij een voorzet van Daryl van Mieghem, want de bal ging voorlangs. Na bijna twintig minuten spelen schoot Elmo Lieftink loeihard op doel. Roulaux was kansloos op de poeier die in de rechterbovenhoek verdween: 1-0. Roda probeerde achterstand snel weg te werken. Een voorzet van Roland Alberg draaide gevaarlijk richting Patrick Pflücke, maar die kon net niet bij de bal. Aan de overkant had De Graafschap meer succes. Een afvallende bal viel voor de voeten van de vrijstaande Lieftink, die niet aarzelde en schoot de bal loeihard in de linker benedenhoek.

Geel voor trainer
Er was nog geen half uur gevoetbald of trainer Jurgen Streppel kreeg geel omdat hij commentaar op de leiding had. Tien minuten voor het einde van de eerste helft voorkwam Ted van de Pavert een tegentreffer van Roda JC. Hij greep goed in bij een aanval van de Kerkradenaren. Zij kregen enkele minuten later nog een kans op de aansluitingstreffer, maar Michalis Ioannou kopte over. Ruststand 2-0.

Bal in het net
Drie minuten na de hervatting moest doelman Roulaux de bal opnieuw uit het net vissen. Doelman Roulaux kwam ver uit zijn doel, Van Mieghem passeerde hem en kon onbedreigd op het doel afgaan: 3-0. Van de Pavert had kort tevoren de bal uit een hoekschop overgekopt. Roda JC probeerde wat aan de achterstand te doen. Patrick Pflücke schoot tien minuten na rust van afstand op de goalie van de Graafschap, maar die stopte het schot.

Seuntjes scoort
Na een uur moest Roulaux andermaal capituleren. Een schot van Jordy Tutuarima werd door Roulaux geblokt. De bal kwam voor de voeten van Ralf Seuntjens, die alleen nog maar hoefde in te schieten: 4-0. Jurgen Streppel wisselde daarna drie spelers. Dat leverde direct een gevaarlijke situatie op, maar de bal werd niet goed geraakt en verdween voorlangs. Twintig minuten voor tijd redde Roulaux fraai op een schot van Mohamed Hamdaoui. Aan de overkant verdween een schot van invaller Erik Falkenburg naast het doel van keeper Rody de Boer.

Grootste zege ooit
De Superboeren wisselden in de slotminuten nog twee spelers en bleven de aanval zoeken. Het bleef bij een 4-0 overwinning in de 60e ontmoeting tussen de twee clubs. Het was de grootste zege ooit van De Graafschap op de Kerkradenaren.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen