Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC weer met lege handen na nederlaag tegen Volendam

Geplaatst opvrijdag 24 januari 2020 - 22:04

Roda JC heeft voor de elfde keer op rij niet kunnen winnen, hoewel het team van Jean-Paul de Jong dichtbij een goed resultaat was tegen de ploeg in vorm. Volendam won met 3-2 in Kerkrade.

In de beginfase was het balbezit voor de bezoekers, Roda probeerde het via de counter. Met de linies kort op elkaar probeerde Roda JC, Volendam van scoren af te houden. Dat lukte niet echt. In de 20ste minuut ontsnapte Roda voor het eerst in deze wedstrijd aan een achterstand. Eerst redde Muyters met de voet op een poging van Vlak van dichtbij, daarna mikte Antonucci de rebound op de paal. Even later weer een bal op de paal. Nu raakte een schot van Nick Doodeman het aluminium.

Combinaties
Toch combineerde Roda nu en dan aardig, vooral op de rechterflank. Daar draaide Croux warm, maar het vervolg was nog niet je dat. De betere kansen bleven voor Volendam. Een kopbal van Kaars ging voorlangs. De vraag was: wanneer valt het doelpunt? Het antwoord liet niet lang op zicht wachten. Kaars liep weg bij Verburgh en passeerde Muyters met een schuiver in de verre hoek, 39ste minuut 0-1. Dat was ook de ruststand.

Tweede helft
De Jong wisselde Roland Alberg voor Mart Remans bij aanvang van de tweede helft. En het werd een heel andere helft. Roda viel aan, combineerde aardig, kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel en scoorde. In de 53ste minuut viel de gelijkmaker. En wat voor een: een weggewerkte bal kwam voor de voeten van Antonio Cotán. Die haalde uit en het schot verdween in de kruising, 1-1.

Roda JC - FC Volendam (24 jan 2020)
Foto: Beeldbank Limburg

De bijna 6000 toeschouwers genoten niet lang van de gelijke stand. Vijf minuten later al kwam Volendam opnieuw op voorsprong. Een afgevallen bal, na een hoekschop, werd gestopt door Muyters maar de doelman kreeg de bal niet klem. De rebound kwam bij Kaars terecht en die scoorde de 1-2. Nu was het de beurt aan Roda om meteen te scoren. De Kerkraadse ploeg scoorde in de omschakeling na een assist van Romario Rösch via Jordy Croux de 2-2.

Kans
En Roda leek op voorsprong te komen. Bij een uitbraak kwam de bal bij Iké Ugbo. De spits ging op het Volendam-doel af maar zijn schot belandde op de paal. In de daaropvolgende aanval scoorde Volendam de 2-3. Derry John Murkin gaf het laatste tikje (72ste minuut). Yann Bisseck kwam voor de geblesseerde Niels Verburgh en Romario Rösch werd vervangen door spits Ivan Prtajin.

Extra tijd
In de vijf minuten extra tijd hield Volendam de bal in eigen ploeg waardoor Roda niet meer echt in kansrijke positie kwam. Met de 2-3 eindstand als gevolg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen