Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC vindt in Bouckaert nieuwe tussenpaus

Geplaatst opzaterdag 11 januari 2020 - 21:56

Karel Bouckaert is aangesteld als nieuwe statutair directeur van Roda JC Kerkrade.

De voormalig VDL Nedcar-topman volgt Herman Huirne op. Die kan zich daardoor weer richten op zijn reguliere werkzaamheden in het supermarktwezen.

Ondernemers
Huirne was sinds november 2019 algemeen directeur bij Roda, pal nadat hij met de andere ondernemers Roland Hogenelst, Stijn Koster, Bert Peels en Jan Baggen de aandelen van Frits Schrouff in de club in beheer had genomen. Huirne gaf toen al aan dat het directeurschap een tijdelijke klus zou zijn.

Licentie-eis
Aan het eind van het kalenderjaar kondigde hij aan per 1 januari te willen terugtreden, maar toen bleek dat Roda nog geen opvolger had gevonden, bleef Huirne als statutair directeur aan het roer staan totdat die opvolger er wél zou zijn. Clubs moeten volgens de licentie-eisen van de KNVB te allen tijde bestuurd worden door een (statutair) directeur.

Lees ook: Huirne langer Roda-directeur, De Kock hoorde niets meer

Kandidaten
Ondanks dat Roda nog geen nieuwe directeur gevonden heeft, kan Huirne het directeurschap nu toch overdragen. Bouckaert neemt tijdelijk zijn taken over en vult de directeursfunctie in totdat er een definitieve beleidsbepaler wordt binnengehengeld. De club voert gesprekken met meerdere kandidaten, maar heeft nog geen knoop doorgehakt.

G7
Bouckaert is geen onbekende in Roda JC-kringen. Hij was de voorman van die Stichting Roda JC, ook wel bekend als de G7, die in 2018 een saneringstraject bij de club inzette. Ook ondersteunde hij in de laatste maanden van het vorige seizoen toenmalig directeur Harm van Veldhoven met diens werkzaamheden.

Lees ook: Van Veldhoven krijgt hulp van Karel Bouckaert bij Roda

Korte termijn
Huirne blijft wel binnen het ondernemerscollectief bij de club betrokken. Wie zowel de nieuwe algemeen als technisch directeur wordt, en dus Boeckaert opvolgt, hoopt Roda JC 'op korte termijn' bekend te maken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen