Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC verspeelt voorsprong tegen Jong PSV in slotfase

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 22:07

Roda JC heeft aan de wedstrijd tegen Jong PSV één punt overgehouden door met 2-2 gelijk te spelen.

De mannen van coach Jurgen Streppel kwamen al vroeg met 0-1 achter, maar maakten halverwege de eerste helft gelijk. Twintig minuten voor tijd bracht invaller Xian Emmers de Kerkradenaren op 2-1, maar in blessuretijd gaven de geel-zwarten de winst uit handen.

Favorietenrol
Roda JC begon als favoriet aan de wedstrijd tegen het team van Ruud van Nistelrooij. Bryan Limbombe probeerde na een paar minuten een strafschop te versieren. Hij ging in het doelgebied onderuit, maar scheidsrechter Alex Bos trapte er niet.

De Boer valt over doellijn
In de negende minuut kwamen de Kerkradenaren op een curieuze manier op achterstand. Doelman Rody de Boer plukte een ongevaarlijke voorzet van Johan Bakayoko uit de lucht, viel tegen de paal en met de bal in handen over de doellijn: 0-1.

Veel balverlies
Roda JC speelde ook na dat doelpunt slordig en leed veel balverlies. De Eindhovenaren loerden op foutjes van de Kerkradenaren, maar hielden aan een afstandsschot van Mathijs Tielemans niet meer dan een hoekschop over. Patrick Pflücke schoot kort daarna de bal uit een voorzet van Bryan Limbombe in het Eindhovense doel, maar hij stond buitenspel.

Roda op gelijke hoogte
Halverwege de eerste helft kwam Roda JC beter in de wedstrijd en dat leverde enkele minuten later de gelijkmaker op. Een voorzet van Dylan Vente bereikte Niek Vossebelt, die de bal via een PSV-verdediger in het doel tikte: 1-1.

Kansjes
Roda kreeg na de gelijkmaker kansen op voorsprong te komen. Een voorzet van Limbombe op Dylan Vente werd door de spits naast gekopt en een schot van Vente op het doel van Jong PSV werd door Maxime Delanghe gekeerd. Op slag van rust leek Roda JC op voorsprong te komen toen Patrick Pflücke de bal van dichtbij kon inschieten. Er volgde een scrimmage, waarbij de bal enkele keren van de lijn werd gehaald en de paal raakte, maar de bal verdween niet in het doel. Ruststand 1-1.

Tweede helft
De eerste kans van de tweede helft was voor de Eindhovenaren, maar de vrijstaande Mathias Kjolo schoot vanaf een meter of vijftien over. Kort daarna kreeg Dylan een arm in de rug bij het aannemen van de bal en ging neer. Scheidsrechter Bos zag er tot woede van Jurgen Streppel niets in. De Roda coach werd vervolgens naar de tribune gestuurd.

Een schot van Limbombe werd vervolgens door doelman Delanghe onschadelijk gemaakt.

Roda op voorsprong
Het fluiten van Bos leverde bij de Kerkradenaren de nodige irritatie op, maar de geel-zwarten hielden het hoofd koel en bleven aanvallen. Nauwelijks twee minuten nadat hij voor Vossebelt in het veld gekomen was, kreeg Xian Emmers een voorzet van Dylan Vente en schoot de bal in het doel van Delanghe: 2-1. Kort daarna verscheen Jong PSV voor het doel van Rody de Boer, maar Johan Bakayoko schoot naast. Stefano Marzo voorkwam daarna met een sliding dat voordat Mathijs Tielemans gevaarlijk kon worden.

Gelijkmaker in blessuretijd
Jong PSV had in de slotfase veel balbezit en joeg op de gelijkmaker. De Boer redde op een poging van Mathias Kjole, maar kon in blessuretijd niet voorkomen dat Dante Sealy de Kerkradenaren met een pracht uithaal van de overwinning beroofde: 2-2.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen