Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC verslaat Jong FC Utrecht na sterke eerste helft: 1-2

Geplaatst opmaandag 18 oktober 2021 - 22:06

Roda JC heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht met 1-2 gewonnen. De Kerkradenaren legden in een sterke eerste helft de basis voor de overwinning, gingen met een 0-2 voorsprong rusten, maar hadden na de aansluittreffer de handen vol aan de Utrechtenaren.

Roda JC begon goed op Sportpark Zoudenbalch in de Domstad tegen Jong Utrecht. Schoot Bryan Limbombe de bal nog recht in handen van doelman Fabian de Keijzer, in de vierde minuut kwamen de Kerkradenaren met 0-1 voor toen Patrick Pflücke veel ruimte kreeg en de bal in het Utrecht-doel schoot.

Kansen
Roda kreeg meer kansen in de aanvangsfase. Na nauwelijks tien minuten werd Dylan Vente aangespeeld door Patrick Pflücke, maar de spits schoot naast.

Pas enkele minuten later kregen de mannen van Darije Kalezic een kans toen Mohamed Mallahi sneller was dan Richard Jensen. Zijn schot op doel leverde geen gevaar op. Kort daarna zette Arthur Zagre de bal scherp voor, maar was de Roda-goalie Rody de Boer sneller dan de Utrecht-aanvallers.

Voorsprong verdubbeld
Het elftal van Jurgen Streppel kwam in de 20ste minuut op 0-2 toen Patrick Pflücke Xian Emmers op maat bediende en de middenvelder de bal in het doel van Fabian de Keijzer schoot. Mohamed Mallahi en Nick Venema namen daarna het doel van Rody de Boer onder vuur, maar hun schoten misten precisie.

Roda JC was in het eerste half uur duidelijk beter dan de Utrechtenaren, maar de thuisploeg werd brutaler en was steeds meer te vinden op de helft van de Kerkradenaren. Nick Venema en Remco Balk probeerden de achterstand te verkleinen, maar hadden geen succes. Op slag van rust was Roda JC dicht bij de 0-3, maar Jensen kopte over en Pflücke naast.

Tweede helft
Kort na het begin van de tweede helft kreeg Bryan Limbombe een voorzet van Patrick Pflücke, maar hij kopte van dichtbij naast. Xian Emmers had even tevoren de bal naast geschoten.

Roda JC leek weinig te duchten te hebben van de Utrechtenaren en probeerde de voorsprong te vergroten, maar de verdediging van Utrecht reageerde alert op een doelpoging van Amir Absalem.

Aansluitingstreffer
Met nog een half uur te spelen kwam Jong FC Utrecht terug tot 1-2. Arthur Zagre nam het doel van Roda JC van afstand onder vuur en de bal belandde via een Roda-verdediger tegen de touwen.

De Kerkradenaren dreigden zich verder in de nesten te werken en hadden kort na de aansluittreffer het geluk dat door een misverstand niemand van de Utrecht-aanvallers op doel schoot en de gelijkmaker uitbleef.

Drie punten
In de slotfase van de wedstrijd verruilde coach Kalezic een middenvelder en een verdediger voor twee aanvallers in een poging alsnog een gelijkspel in de wacht te slepen. Coach Streppel antwoordde daarop met het versterken van de verdediging en wist de drie punten veilig te stellen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen