Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC verliest in Leeuwarden van koploper

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 23:08

Roda JC Kerkrade heeft in Leeuwarden met 3-0 verloren van koploper Sc Cambuur. Halverwege de wedstrijd stonden de Friezen al met 2-0 voor.

Roda JC kwam goed uit de startblokken, was agressief, had in de aanvangsfase een veldoverwicht, maar was slordig in de afwerking.

Eerste kans benut
De Friezen kregen na een aarzelend begin meer grip op de wedstrijd en wisten de eerste de beste kans te benutten. Via Danny Bakker viel de bal voor de voeten van Robert Mühren, die zijn naam als goalgetter waarmaakte. Hij schoot de bal zonder aarzeling achter doelman Santos: 1-0.

De Kerkradenaren probeerden de achterstand weg te werken, mochten in korte tijd twee hoekschoppen nemen, maar kwamen niet verder dan een bal in het zijnet en een schot in handen van doelman Sonny Stevens.

2-0 op scorebord
Na een half uur spelen kwam Roda JC goed weg toen Mühren scoorde, maar buitenspel stond. Vijf minuten later was het toch raak toen David Sambissa de vrijstaande Giovanni Korte op maat bediende en deze de 2-0 voor Cambuur op het scorebord bracht. De Friezen waren voor rust nog dicht bij een treffer toen een terugspeelbal van Patrick Pflücke over de achterlijn ging en de hoekschop via Jarchindio Antonia naast ging. Roda JC kreeg via Alberg nog een kans voor rust de aansluittreffer te maken, maar hij schoot de bal uit een vrije trap hoog over het Friese doel.

Misverstand: 3-0
De tweede helft was nog geen twee minuten oud of Roda JC keek tegen een 3-0 achterstand aan. Jarchinio Antonia profiteerde van een misverstand tussen Niek Vossebelt en doelman Santos en tikte de bal in de goal. De mannen van coach Jurgen Streppel keken tegen een hopeloze achterstand aan, maar waren niet in staat een vuist te maken tegen de koploper. Doelman Stevens hield een vrije trap van Patrick Pflücke in de korte hoek en een schot van Roland Alberg ging naast.

Santos voorkwam daarna een grotere achterstand van de Kerkradenaren door een schot van Mühren te stoppen en een poeier van Antonia van richting te veranderen. In de nastoot schoot Mühren vervolgens over.

Wedstrijd stilgelegd
Scheidsrechter Higler werd in de slotfase door rookvorming gedwongen het spel stil te leggen toen buiten het stadion vuurpijlen werd afgeschoten. Mitchel Paulissen was toen na twee gele kaarten al naar de kleedkamer vertrokken.

Roda JC was niet in staat het de Cambuurspelers in de tweede helft lastig te maken en kon met een 3-0 nederlaag huiswaarts keren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen