Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC verliest laatste competitiewedstrijd van TOP Oss

Geplaatst opwoensdag 12 mei 2021 - 22:06

Roda JC heeft de laatste wedstrijd van de competitie in de Keuken Kampioen Divisie verloren met 2-0. De Kerkradenaren waren met een achtste plaats in de rangschikking al zeker van een plaats in de play-offs.

Thijmen Goppel kreeg al vroeg in de wedstrijd een kansje om de score te openen, maar Niels Fleuren voorkwam dat hij op doel kon schieten. Kort daarna voorkwam doelman Miguel Santos dat Dennis van der Heijden gevaarlijk kon worden. In de tiende minuut kwam Roda JC vervolgens goed weg toen huurling Mart Remans doelman Santos al gepasseerd was. Hij tikte de bal tegen de paal.

Kansje voor Keulen
Na ruim een kwartier spelen kreeg Mitchel Keulen de bal van Fabian Serrarens in de zestien van TOP Oss. Hij zocht de verre hoek, maar Bo Geens had de bal klemvast. Een minuut later verscheen Philippe Rommens in de zestien van de Kerkradenaren en verdween de bal via het hoofd van Kees Luijckx over de achterlijn.

Roda JC op achterstand
De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft met 1-0 voor. Dennis van der Heijden kopte een lange bal van doelman Geens door naar Remans, die alleen voor de keeper verscheen en de bal in koele bloede tegen de touwen schoot.

Roda JC probeerde TOP Oss nog onder druk te zetten en de achterstand weg te werken. Zo kopte Fabian Serrarens een voorzet van Thijmen Goppel naast, Niek Vossebelt probeerde het met een afstandsschot en een schot van Erik Falkenburg ging via een TOP-verdediger over het doel. Ook kopte Patrick Pflücke op slag van rust nog aan de verkeerde kant van de paal.

Roda zet druk
Direct na rust zette Roda JC druk. Fabian Serrarens miste nogmaals met het hoofd en een schot van invaller Michalis Ioannou werd onbedoeld door Erik Falkenburg geblokkeerd. Even later kopte diezelfde Falkenburg de bal over het doel van Bo Geens en Patrick Pflücke probeerde de bal uit de draai in het Osse doel te schieten, maar het schot bracht Geens en TOP Oss niet in de problemen.

Achterstand groter
TOP Oss kwam in het eerste deel van de tweede helft in het stuk niet voor, toch kreeg de thuisploeg kreeg in het tweede deel meer vat op het spel. Een kwartier voor tijd kwam TOP Oss op 2-0 toen spits Dennis van der Heijden ongestoord op doelman Santos af kon gaan, hem omspeelde en de voorsprong verdubbelde.

Roda JC probeerde nog wat terug te doen, maar zonder resultaat. Zo redde doelman Geens een schot van Ioannou en keerde hij een vrije trap van Robert Klaasen. Benjamin Bouchouari probeerde het in de slotminuten nog met een schot van een meter of twintig, maar die bal ging naast het doel.

In de resterende tijd slaagden de Kerkradenaren er niet in nog verandering in de stand te brengen en kunnen zich daarom na een 2-0 nederlaag opmaken voor de play-offs.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen