Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC verdedigt pover en verliest van De Graafschap: 1-3

Geplaatst opvrijdag 15 januari 2021 - 20:48

Roda JC heeft in eigen huis een stevige nederlaag geleden tegen De Graafschap: 1-3.

De Superboeren uit Doetinchem hadden in de eerste helft geen kind aan de Kerkradenaren en hadden bij rust al een comfortabele 0-3 voorsprong. Na rust redde verdediger Stefano Marzo de Kerkraadse eer.

Roda JC stond door een kopbal van Ralf Seuntjens al binnen vijf minuten met 0-1 achter. Hij stond volledig vrij, kreeg de bal uit een voorzet en gaf doelman Hoekstra het nakijken.

Penalty gemist
Een paar minuten later kreeg aanvoerder Kees Luijckx in het strafschopgebied de bal tegen zijn arm. Scheidsrechter Teuben wees naar de stip, waarna doelpuntenmaker Seuntjens de bal laag en te zacht in de linkerhoek schoot en Hoekstra de bal klemvast pakte.

Roda JC kreeg via Benji Bouchouairi een kansje om de achterstand weg te werken. Na een rush knalde hij op het doel van De Graafschap, maar zijn schot werd geblokt door de Doetinchemse defensie.

Tweede tegentreffer
Er was nog geen half uur gespeeld of Roda JC mocht opnieuw aftrappen nadat Joey Konings de voorsprong voor zijn club uit een hoekschop verdubbeld had. Hij schoot de bal bij de eerste paal binnen.

Erik Falkenburg kreeg na die tegentreffer de kans gevaar te stichten, maar kreeg de bal randje zestien niet onder controle.

0-3 op scorebord
Op slag van rust werd de achterstand van Roda JC nog groter. Een voorzet van Julian Lelieveld kwam op de rand van het strafschopgebied bij Elmo Lieftink terecht, die de bal achter doelman Hoekstra schoot en 0-3 op het scorebord bracht. De Kerkradenaren hadden in de eerst helft aanvallend nauwelijks iets in te brengen en blunderden verdedigend.

Terugdringen
Roda liet zich ook in de tweede helft veelal op eigen helft terugdringen en De Graafschap joeg op een vierde treffer. Doelman Hoekstra stond echter zijn mannetje bij een uithaal van Joey Konings. Ook Ralf Seuntjens probeerde Hoekstra te verschalken, maar de doelman wist de bal over de achterlijn te werken.

Eerste echte kans
Met nog een kwart wedstrijd voor de boeg kreeg Roda de eerste echte kans tegen het team uit de Achterhoek. Een gevaarlijke voorzet werd door doelman Rody de Boer losgelaten, waarna de bal uiteindelijk bij Thijmen Goppel belandde. De pijlsnelle aanvaller schoot echter onbesuisd naast.

Ook De Graafschap probeerde verandering te brengen in de stand. Elmo Lieftink schoot van zestien meter hoog over het Kerkraadse doel en tien minuten voor tijd knalde Danny Verbeek de bal uit een vrije trap snoeihard op de lat.

Eer gered
In de slotfase kwam Roda JC via Stefano Marzo op 1-3. Erik Falkenburg schoot de bal van rechts in het Doetinchemse strafschopgebied, waarna de verdediger de bal in de touwen knalde. Roda JC mocht daarna nog een vrije trap nemen aan de rand van het strafschopgebied, maar de trap van Danny Bakker ging via de muur van De Graafschap over het doel.

Daarna waren de Superboeren dichtbij de 1-4. Eerst schoot Jesse Schuurman een voorzet van de voet van Ralf Seuntjens in handen van doelman Hoekstra en verdween een lobje van Daryl van Mieghem over het doel.

Roda JC had weinig in de melk te brokkelen en ging met 1-3 ten onder tegen De Graafschap.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen