Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC thuis onderuit in aantrekkelijk duel

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 22:04

Roda JC heeft in Kerkrade koploper Cambuur niet kunnen verrassen. Het werd 1-2.

In een aantrekkelijk duel kwamen de gasten op voorsprong.

Uitbraak
In de 4e minuut nam Roda JC een corner, de bal werd weggewerkt en plots stonden drie Cambuur-spelers tegenover één Roda-verdediger. De Friezen speelden dat goed uit en Jamoe Jacobs bezegelde die uitbraak met een lage schuiver in de lange hoek, 0-1.

De eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg was er in de 14e minuut na een voorzet van Jordy Croux, maar Iké Ugbo raakte de bal amper en de kans ging ook verloren voor Roland Alberg.

Dreigend
Cambuur was nog een keer dreigend in de beginfase via een schot van Schmidt dat rakelings over ging. De koploper hield in die eerste half uur ook de regie.

Dat veranderde toen Iké Ugbo uit de draai in de 33e minuut de gelijkmaker scoorde (1-1). Ugbo tekende al voor zijn zevende competitietreffer. Vanaf dat moment kon het alle kanten op in dit aantrekkelijk duel. Een paar aanvallen via vooral Croux bleven zonder rendement.

Kans
Bij het begin van de 2e helft kreeg eerst Roda dé kans op de voorsprong, daarna meteen Cambuur. Niels Verburgh had de 2-1 op de voet, maar de verdediger schoot de vrije trap van Croux over het doel van Cambuur. Aan de andere kant knalde Issa Kallon van ver op de paal en ontsnapte Roda JC aan een achterstand. Even later bijna een herhaling van de eerste mogelijkheid na rust: een vrije trap werd door Verburgh gemist.

Daarna was Maulun namens Cambuur twee keer gevaarlijk, maar scoren lukte niet. Roda-aanvaller Chance Simakala kwam voor Roland Alberg. Cambuur miste nog maar eens voordat dan toch de 1-2 viel. Robert Mühren rondde een goede aanval hard en hoog af en zette Roda in de 77e minuut op achterstand.

Net daarvoor was Mitchel Paulissen in de Friese ploeg gekomen. De Kerkradenaar verving Antonio.

Dubbele wissel
Coach Jean-Paul de Jong reageerde met een dubbele wissel: Ivan Prtajin en Nicky Souren kwamen Antonio Cotán en Romario Rösch vervangen. Bijna viel de gelijkmaker, maar Ugbo én vervolgens Simakala in de herkansing, kregen de bal niet over de lijn. Roda gooide alles op de aanval en Cambuur beperkte zich tot counteren, maar aan de stand veranderde er niets meer.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen