Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC thuis onderuit in aantrekkelijk duel

Geplaatst opvrijdag 8 november 2019 - 22:04

Roda JC heeft in Kerkrade koploper Cambuur niet kunnen verrassen. Het werd 1-2.

In een aantrekkelijk duel kwamen de gasten op voorsprong.

Uitbraak
In de 4e minuut nam Roda JC een corner, de bal werd weggewerkt en plots stonden drie Cambuur-spelers tegenover één Roda-verdediger. De Friezen speelden dat goed uit en Jamoe Jacobs bezegelde die uitbraak met een lage schuiver in de lange hoek, 0-1.

De eerste goede mogelijkheid voor de thuisploeg was er in de 14e minuut na een voorzet van Jordy Croux, maar Iké Ugbo raakte de bal amper en de kans ging ook verloren voor Roland Alberg.

Dreigend
Cambuur was nog een keer dreigend in de beginfase via een schot van Schmidt dat rakelings over ging. De koploper hield in die eerste half uur ook de regie.

Dat veranderde toen Iké Ugbo uit de draai in de 33e minuut de gelijkmaker scoorde (1-1). Ugbo tekende al voor zijn zevende competitietreffer. Vanaf dat moment kon het alle kanten op in dit aantrekkelijk duel. Een paar aanvallen via vooral Croux bleven zonder rendement.

Kans
Bij het begin van de 2e helft kreeg eerst Roda dé kans op de voorsprong, daarna meteen Cambuur. Niels Verburgh had de 2-1 op de voet, maar de verdediger schoot de vrije trap van Croux over het doel van Cambuur. Aan de andere kant knalde Issa Kallon van ver op de paal en ontsnapte Roda JC aan een achterstand. Even later bijna een herhaling van de eerste mogelijkheid na rust: een vrije trap werd door Verburgh gemist.

Daarna was Maulun namens Cambuur twee keer gevaarlijk, maar scoren lukte niet. Roda-aanvaller Chance Simakala kwam voor Roland Alberg. Cambuur miste nog maar eens voordat dan toch de 1-2 viel. Robert Mühren rondde een goede aanval hard en hoog af en zette Roda in de 77e minuut op achterstand.

Net daarvoor was Mitchel Paulissen in de Friese ploeg gekomen. De Kerkradenaar verving Antonio.

Dubbele wissel
Coach Jean-Paul de Jong reageerde met een dubbele wissel: Ivan Prtajin en Nicky Souren kwamen Antonio Cotán en Romario Rösch vervangen. Bijna viel de gelijkmaker, maar Ugbo én vervolgens Simakala in de herkansing, kregen de bal niet over de lijn. Roda gooide alles op de aanval en Cambuur beperkte zich tot counteren, maar aan de stand veranderde er niets meer.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen