Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC terug naar de eredivisie

Geplaatst opzondag 31 mei 2015 - 17:03

Roda JC heeft het tweede finaleduel in de nacompetitie met 1-2 gewonnen. Daardoor promoveert de ploeg uit Kerkrade naar de eredivisie.

Tom van Hyfte vertolkte de hoofdrol in één van de meest spectaculaire wedstrijden in Nederland van dit seizoen.

Eigen doelpunt
De Belg passeerde in de eerste helft van de verlenging eerst zijn eigen doelman. Tenminste, dat vond arbiter Danny Makkelie op advies van zijn assistent Kevin Blom. In de tweede helft van de verlenging tekende hij ook voor de winnende treffer.

Terechte overwinning
De overwinning van Roda JC was terecht, maar zuur voor de fanatieke supportersschare van NAC. De fans namen voor lief dat hun formatie opnieuw teleurstelde en probeerden hun favorieten naar voren te schreeuwen.

Hoe veel kabaal ze ook maakten, NAC kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Roda JC. Het was alsof de angst regeerde bij de club die sinds 2000 in de eredivisie uitkwam.

Openingstreffer
Met de 1-0 voorsprong van het eerste duel liet de thuisploeg het initiatief aan Roda JC, dat de bal veel makkelijker liet rondgaan. Mitchel Paulissen beloonde het overwicht van de Limburgers vlak voor rust met de openingstreffer (0-1).

Rode kaarten
Ook in de tweede helft was Roda JC de betere ploeg. De bezoekers kwamen met een man meer te staan omdat Mats Seuntjens een tweede gele kaart kreeg.

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd verloor Roda JC met Arjan Swinkels ook een speler met een tweede gele prent.

Arbiter Makkelie trok in totaal dertien gele kaarten, waarvan er dus twee in een rode prent werden omgezet.

Van Hyfte
Heel even leek het alsof NAC toch nog klassenbehoud kon veiligstellen. Het stadion ontplofte bijna van vreugde na het eigen doelpunt van Van Hyfte. Maar de Belg trof later ook doel voor zijn eigen club, zodat Roda JC na een seizoen weer terug mag keren naar de eredivisie.

* Huldiging live op L1TV
De huldiging van Roda JC op de Markt in Kerkrade is zondagavond vanaf 20.15 uur live te zien op L1.

* Extra bijlage krant
Dagblad De Limburger komt maandag met een extra bijlage rond de promotie van Roda. Deze bijlage zit bij de krant in Zuid-Limburg, en is in heel Limburg via Krant Digitaal te lezen.

Lees hier het liveblog van de wedstrijd terug.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Timmermans inspireerde Roda met speech
VVV-Venlo tegen NAC Breda in play offs
De 5 redenen waarom Roda (niet) gaat promoveren
Robert Maaskant vertrekt bij NAC Breda
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen