Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC terug naar de eredivisie

Geplaatst opzondag 31 mei 2015 - 17:03

Roda JC heeft het tweede finaleduel in de nacompetitie met 1-2 gewonnen. Daardoor promoveert de ploeg uit Kerkrade naar de eredivisie.

Tom van Hyfte vertolkte de hoofdrol in één van de meest spectaculaire wedstrijden in Nederland van dit seizoen.

Eigen doelpunt
De Belg passeerde in de eerste helft van de verlenging eerst zijn eigen doelman. Tenminste, dat vond arbiter Danny Makkelie op advies van zijn assistent Kevin Blom. In de tweede helft van de verlenging tekende hij ook voor de winnende treffer.

Terechte overwinning
De overwinning van Roda JC was terecht, maar zuur voor de fanatieke supportersschare van NAC. De fans namen voor lief dat hun formatie opnieuw teleurstelde en probeerden hun favorieten naar voren te schreeuwen.

Hoe veel kabaal ze ook maakten, NAC kwam nauwelijks in de buurt van het doel van Roda JC. Het was alsof de angst regeerde bij de club die sinds 2000 in de eredivisie uitkwam.

Openingstreffer
Met de 1-0 voorsprong van het eerste duel liet de thuisploeg het initiatief aan Roda JC, dat de bal veel makkelijker liet rondgaan. Mitchel Paulissen beloonde het overwicht van de Limburgers vlak voor rust met de openingstreffer (0-1).

Rode kaarten
Ook in de tweede helft was Roda JC de betere ploeg. De bezoekers kwamen met een man meer te staan omdat Mats Seuntjens een tweede gele kaart kreeg.

Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd verloor Roda JC met Arjan Swinkels ook een speler met een tweede gele prent.

Arbiter Makkelie trok in totaal dertien gele kaarten, waarvan er dus twee in een rode prent werden omgezet.

Van Hyfte
Heel even leek het alsof NAC toch nog klassenbehoud kon veiligstellen. Het stadion ontplofte bijna van vreugde na het eigen doelpunt van Van Hyfte. Maar de Belg trof later ook doel voor zijn eigen club, zodat Roda JC na een seizoen weer terug mag keren naar de eredivisie.

* Huldiging live op L1TV
De huldiging van Roda JC op de Markt in Kerkrade is zondagavond vanaf 20.15 uur live te zien op L1.

* Extra bijlage krant
Dagblad De Limburger komt maandag met een extra bijlage rond de promotie van Roda. Deze bijlage zit bij de krant in Zuid-Limburg, en is in heel Limburg via Krant Digitaal te lezen.

Lees hier het liveblog van de wedstrijd terug.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Timmermans inspireerde Roda met speech
VVV-Venlo tegen NAC Breda in play offs
De 5 redenen waarom Roda (niet) gaat promoveren
Robert Maaskant vertrekt bij NAC Breda
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen