Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC stunt in Doetinchem en gaat door in play-offs

Geplaatst opzaterdag 15 mei 2021 - 20:37

Roda JC heeft zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs. In Doetinchem werd de torenhoge favoriet De Graafschap verslagen: 2-3.

Pieken in mei, zei de leiding van Roda JC in de loop van dit seizoen. En daar lijkt het nu toch zeker op uit te draaien. Spektakel is Roda JC niet vreemd dit seizoen. We zagen het al in de wedstrijden tegen Volendam (3-4) en MVV (2-4). Maar de veerkracht die de ploeg van Jurgen Streppel liet zien tegen De Graafschap was ongekend. In vijf minuten tijd draaide Thijmen Goppel met twee treffers een achterstand en daarmee alles om: 2-3.

Juiste gevoel creëren
In het KNVB Sportcentrum in Zeist had Jurgen Streppel zijn ploeg laten logeren en voorzien van het juiste gevoel voor deze 'finale' op het doorweekte veld van De Vijverberg. Met die 'Europese' benadering van de play-offs hoopte de coach het juiste gevoel te creëren bij zijn ploeg en dat lukte. Zeker in de openingsfase.

Openingsfase
Het resulteerde in een snelle openingstreffer van Dylan Vente. Hij rondde na elf minuten een fraaie counter af op aangeven van Pflücke. Dat Kees Luijkx twee minuten later kinderlijk eenvoudig Van Mieghem uit het oog verloor, zorgde voor de snelle gelijkmaker. Het gaf vooral de kwetsbaarheid van de ploeg van Jurgen Streppel aan, die tijdens de reguliere competitie in totaal 61 tegendoelpunten moest incasseren.

Naïviteit
Omdat Roda JC na die gelijkmaker steeds slordiger speelde en naïef bleef verdedigen, werd De Graafschap steeds meer in de wedstrijd geholpen. De onzichtbare Bouchouari liet zich aftroeven, linkerverdediger Absalem liet Leemans uit zijn rug lopen en Hoekstra moest redden. In het verlengde van deze kans kreeg Leemans alle tijd om zijn voorzet bij de tweede paal neer te leggen. Absalem en Jensen keken toe, de mee opgekomen verdediger Van den Pavert kopte bij de tweede paal binnen: 2-1.

Geduld
Achterin hield doelman Jan Hoekstra zijn ploeg overeind, zeker direct na de pauze, toen hij tot driemaal toe onder vuur werd genomen. Met de ervaren en fysiek sterkere Vossebelt op de plek van het talent Bouchouari hoopte Streppel in het laatste half uur het tij te keren. Twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog: Goppel kwam eindelijk vrij achter de laatste lijn van De Graafschap en passeerde doelman De Boer op acrobatische wijze: 2-2.

Veerkracht
Die gelijkmaker zorgde voor extra energie bij de ploeg uit Kerkrade en de favoriet uit Doetinchem was uit het lood geslagen. Zeker toen Absalem drie minuten na de gelijkmaker zijn aanvallende kwaliteiten benutte, Goppel bereikte die fraai binnen volleerde: 2-3.

Halve finale
Het seizoen van Roda JC wordt dus met minimaal één wedstrijd verlengd. Donderdag staat het volgende duel op het programma. Tegenstander is dan de winnaar van het duel Almere City-NEC, dat later zaterdagavond wordt gespeeld. Uiteraard is ook die halve finale weer te volgen via L1 Sport Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen