Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC stormt maar komt niet voorbij Almere

Geplaatst opvrijdag 9 april 2021 - 17:53

Het is Roda JC in de 25 resterende minuten tegen Almere City niet gelukt om te scoren. Daarom bleef het 0-0.

Wedstrijden met officieel nog 23 minuten op de klok na vier dagen uitspelen. Hoe pak je dat aan? Die vraag zal Jurgen Streppel en zijn collega Jeroen Rijsdijk van Almere City zich ongetwijfeld hebben gesteld in de aanloop naar de kortste wedstrijd van het seizoen.

Kijk hier naar de interviews met trainer Jurgen Streppel en speler Amir Absalem

L1

Kansen
Toch waren er ook in het restant nog serieuze kansen. Roda JC drong, net als afgelopen maandag, het meeste aan. Met zeker in het begin veel druk van de thuisploeg. En ook kansen voor bijvoorbeeld Ali Messaoud, die net te kort kwam op een scherpe voorzet van Patrick Pflücke.

Tevreden
In het Parkstad Limburg Stadion zullen beide ploegen uiteindelijk ook blij zijn geweest dat niet verloren werd. Roda JC omdat het op die manier zicht houdt op de play-offs, de bezoekers uit Flevoland omdat de top twee en dus rechtstreekse promotie naar de Eredivisie nog steeds mogelijk blijft.

Sneeuw
De wedstrijd tussen Roda JC en Almere City FC werd afgelopen maandag nog door sneeuwval vroegtijdig gestaakt. Met nog een kwart wedstrijd te spelen besloot scheidsrechter Ingmar Oostrom de strijd na overleg met spelers, trainer en de KNVB te staken. De lijnen waren niet meer zichtbaar, het veld was te glad en dus was er gevaar voor de spelers. Tot dat moment was de wedstrijd in evenwicht, al leken de Kerkradenaren met nog bijna twintig minuten te spelen de bovenliggende partij en nadrukkelijk op jacht naar de overwinning. Zover kwam het op Tweede Paasdag dus niet. En vrijdag dus ook niet.

Derby
Voor Roda JC gaat de competitie maandagavond weer verder. Dan gaat de ploeg van Streppel op bezoek bij MVV in Maastricht. Dat duel is vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Sportradio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen